CS:GO

Här är stjärnans stenhårda straff – efter mobbningen

av Simon Engstrand
Ryan "fREAKAZOID" Abadir
Ryan ”fREAKAZOID” Abadir

Ryan ”fREAKAZOID” Abadir visade i går upp dubbelmoral när hans bråk med Oleksandr ”s1mple” Kostyliev slirade in på gränsen mot mobbning.
Nu ber stjärnan be om ursäkt och blir straffad av sin organisation.
”Som jag betedde mig är helt oacceptabelt”, säger amerikanaren i ett uttalande.

På torsdagen blev stora delar av Counter-Strike: Global Offensive-communityt fly förbannade. Amerikanske Cloud9-stjärnan Ryan ”fREAKAZOID” Abadir började bråka med Oleksandr ”s1mple” Kostyliev och kontroversen blev enligt många en historia om mobbning.

Händelsen fick stor uppmärksamhet, särskilt som fREAKAZOID tidigare tagit ståndpunkt mot just mobbning. Organisationens manager, Tres ”stunna” Saranthus, meddelade snart att detta skulle få konsekvenser.

Senare på natten kom ett besked med en ursäkt. Samtidigt står det klart att stjärnan tvingas böta en hel månadslön och att pengarna doneras till organisationer som jobbar mot mobbning. Dessutom ska han gå en kurs i anti-mobbning.
”Jag har svikit communityn, mina lagkamrater och organisationen. Jag ber ödmjukast om ursäkt till s1mple för mitt dåliga beslut i går. Som jag betedde mig är helt oacceptabelt. Jag förväntar mer från mig själv och kommer i framtiden göra allt för att leva upp till kraven jag har på mig själv”, säger fREAKAZOID och fortsätter:
”Jag har lärt mig att ett misstag kan kosta dig allt. Till sist hoppas jag att jag och s1mple kan gå vidare utan ont blod och att han kan förlåta mig för vad jag gjorde”.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport