CS:GO

Efter skandalen – iBUYPOWER vill skapa nytt CS:GO-lag

av Björn Ehrnberg
nissan

Bettingskandalen som skakat CS:GO-världen har lett till att spelarna som lade sig i en match är avstängda på obestämd tid från flera ligor och turneringar. Nu tar organisationen iBUYPOWER bladet ur mun och berättar om situationen.
”Vi har kapat kontakten med individerna som var delaktiga, och vi ser nu fram emot att bygga ett nytt CS:GO-lag som kan tävla på de största scenerna,” skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Josh ”steel” Nissan och de andra i iBUYPOWER har blivit avstängda på obestämd tid från Valve-sponsrade evenemang, ESEA och andra ligor. Det stod klart efter att bevisen blivit överväldigande i läggmatch-skandalen som skakat CS:GO.

iBUYPOWER har nu gått ut med att laget vill skapa ett nytt lag. I ett pressmeddelande berättar organisationen att de eftersträvar att ordna ett lag som kan tävla mot de bästa i världen, samtidigt som de berättar om känslorna som uppstod efter att nyheten briserat.
”IBP är engagerade för att stötta gaming på den högsta nivån, och vi förväntar oss att våra medarbetare och lag presterar på toppen av sin förmåga och samtidigt håller sig med integritet i alla lägen,” skriver iBUYPOWER på sin hemsida och fortsätter:
”De här individernas agerande kom som en chock för oss.”

Vid skrivande stund är det fortsatt oklart vilket lag IBP eventuellt kommer att plocka upp, eller om organisationen bygger ihop ett lag från den splittrade nordamerikanska scenen. Det enda de berättat är att de avser att skapa ett nytt lag.
”Vi ser nu fram emot att bygga ett nytt CS:GO-lag som kan tävla på de största scenerna.”

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport