CS:GO

Efter tunga förlusten: Brasilianska stjärnorna besegrar storlaget

av Simon Engstrand

Efter tunga 16-0 förlusten och med kniven mot strupen tog brasilianska stjärnorna från Luminosity Gaming tag med hårdhandskarna.
I ödesmatchen mot Team EnvyUs presterade samtliga spelade enormt och i slutändan kunde det ombyggda Sydamerikanska laget knipa vinsten.
– Jag är riktigt glad. Laget spelade riktigt bra och jag är också glad för Lincoln ”fnx” Lau för han spelade grymt, sa Gabriel ”FalleN” Toledo

Att franska lag går ned sig efter stora vinster verkar vara något av en trend. På den senaste majorn, Dreamhack Cluj, vann Team EnvyUs den efterlängtade titeln. Men nu, på Dreamhack Winter 2015, finalerna av FACEIT-ligan, är de utslagna efter två raka matcher.

Gruppspelet började med en spektakulär vinst för Ninjas in Pyjamas mot fransmännen. Med kniven mot strupen ställdes då Team EnvyUs i en vinna eller försvinna match mot Luminosity Gaming, brasilianarna som nyligen bytt ut tre medlemmar och på torsdagen blev nollade av Fnatic.

”Riktigt glad för fnx”

Kenny ”KennyS” Schrub och hans mannar var klart favorittippade att vinna, men Luminosity bjöd upp med en enorm fajt och tog matchen till de allra sista rundorna. De Sydamerikanska soldaterna vann först Mirage med 16-6, men förlorade sedan Cobblestone med 16-8.

Trots jätteinsatser från samtliga fransmän var brasilianarna dagens starkare lag. Efter röken hade lagt sig visade poängtavlan på avgörande kartan Inferno 16-11, och därmed 2-1 i kartor för LG.
– Jag är riktigt glad. Laget spelade riktigt bra och jag är också glad för Lincoln ”fnx” Lau för han spelade grymt, sa Gabriel ”FalleN” Toledo efter matchen och fortsatte med att berätta om tankarna efter den tunga 16-0 förlusten mot Fnatic:
– Jag sa till killarna att det inte är någon skillnad mellan att förlora 16-0 och 16-14. Vi drog igång en laptop och försökte lista ut vilka kartor EnvyUs skulle välja.
– Vi började bygga taktiker för matchen.

Förlusten för EnvyUs innebär att de är utslagna från turneringen.
För Luminosity väntar nu en avgörande match mot Ninjas in Pyjamas där vinnarna får fortsätta kämpa i turneringen och förlorarna skickas hem. Följ turneringen på Dreamhacks Twitch-kanal.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport