CS:GO

Efterlängtad svenskseger på DH: ”Är väldigt lycklig”

av Björn Ehrnberg

Fnatic lyckades slutligen ge Sverige en efterlängtad seger i CS:GO på världens största LAN.
Efter fjolårets NiP-förlust mot LDLC vann Fnatic över ett vilt – och heroiskt – kämpande Luminosity.
– Jag är väldigt lycklig, säger en nöjd Olof ”olofmeister” Kajbjer efter att han plockat upp trofén för turneringens mest värdefulla spelare.

Fnatic vinner Faceit-finalen på Dreamhack Winter. Genom en enastående, om än tuff, seger över Luminosity Gaming står det återigen klart att vi har en svensk segrare på det världsberömda LAN-eventet i Jönköping.

Brasilianarna i Luminosity hade lyckats kravla sig igenom turneringen med ideliga imponerande segrar mot bland annat senaste major-vinnarna Team EnvyYs, Ninjas in Pyjamas och Team SoloMid. Men de lyckades inte besegra ’sista bossen’, Fnatic, i finalen.

Men allt startade på bästa tänkbara vis. På Train plockade LG upp ett snabbt övertag, ett övertag de sedermera använde för att segla hela vägen in i mål. På Cobblestone blev det i stället en helsvensk historia där bland annat Olof ”olofmeister” Kajbjer och de andra i det orangea laget visade varför de dominerat på CS:GO-scenen under 2015.

Finalen avgjordes på Inferno där svenskarna plockade fram sitt bästa spel och vann första halvlek med 9-6 för att sedan göra processen kort på CT-sidan. Kartan slutade 16-7 i svenskarnas favör som därmed vinner nästan en miljon svenska kronor.
– Dennis ”dennis” Edman blir bara bättre och bättre i laget. Jag tror att vi har en bra framtid att se fram emot, konstaterar olofmeister efter finalsegern.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport