CS:GO

Emilio anklagas för fusk på LAN redan 2012

av Tobias Lundgren

Joel ”Emilio” Mako sparkades från Team Property och stängdes av från Fragbite Masters för all framtid efter att ha blivit VAC-bannad under en officiell match mot Hellraisers.
Men nu påstår en före detta lagkamrat, Andreas ”maxaki” Andersson, att Emilio fuskat redan 2012 – och då under lanet Copenhagen Games.
– Han kollade bakåt hela tiden för att se när han kunde stänga av och sätta på wallhacken, skrev maxaki i en Twitch-chatt.

Det var under en stream med profilen Fredrik ”slop3” Wahlstedt som maxaki kom med anklagelserna. Han påstår att Emilio under tiden de var lagkamrater fuskade på Copenhagen Games 2012, genom att använda wallhack.
– Bara så du vet, spelade med Emilio under Copenhagen Games 2012. Då satte han på TIMSU, ett wallhack. Han kollade bakåt för att se när han kunde sätta på och stänga av det. Vi blev riktigt lacka, skrev maxaki i chatten.

”Fortsätt sparka på killen som ligger”

Men Emilio själv dementerar uppgifterna och slår ifrån sig i ett uttalande till Fragbite.
— Givetvis ska du som vet MINST av alla uttala dig kring vad du tror har hänt. Men klart. Fortsätt sparka på killen som redan ligger ner. Det är inte bara din grej, utan ni alla gör det. Men hur mycket ni än gör det kommer det ALDRIG påverka mig tillräckligt mycket för att förlora mot dig på LAN. Tack till alla som skriver dagligen och supportar, till er andra som gör motsatsen, fortsätt, uttalar sig emilio till Fragbite.

”Ville bevisa en poäng”

Andersson står dock på sig och berättar för HLTV.org varför han valde att gå ut med historien.
– Vi hade en diskussion om Emilio på slop3s stream och jag ville bevisa en poäng, att VAC-bannen förmodligen är  riktig eftersom han haft en tendens att fuska även på lan. Jag har sagt det här även innan han blev bannad, men vikten av det var inte lika stor då.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport