CS:GO

Emilio: Anklagelserna gör mig bara bättre

av Tobias Lundgren

Han sparkades från Team Property och stängdes av från spel i Fragbite Masters för all framtid efter att ha blivit VAC-bannad under en match mot Hellraisers.
Nu slå Joel ”Emilio” Mako tillbaka mot hatet han fått på Facebook.
– Alla fuskanklagelser och videos gör mig bara bättre och ger mig mer självförtroende, så fortsätt göra dem, skriver han.

När Emilio VAC-bannades mitt under pågående Fragbite Masters-match slog det ner som en bomb i CS:GO-communityn. Det var första gången en proffsspelare avslöjats med fusk under en officiell match och straffet för Emilio blev hårt. Team Property sparkade honom och Fragbite Masters stängde av honom från spel i turneringen för all framtid, trots att spelaren själv hävdade att fuskaren var en kompis som spelat på ett konto kopplat till Emilios egen Steam.

”Vill inte att ni ska tro på mig”

Efter bannen har Emilio fått springa gatlopp i sociala medier, där hånen och fuskpåhoppen haglat. Men nu slår han tillbaka på sin Facebook-sida.
– Jag vill inte att ni ska tro på att det var en kompis som trollade på mitt konto, för allvarligt talat kan jag inte bry mig mindre om era åsikter. Jag vet vad jag är kapabel till och både jag och Valve vet att jag inte fuskat. Om de bara kunde kolla upp mitt IP och mainkonto skulle de ta bort min ban. På grund av vad som hände är all tid jag lagt ner mer eller mindre bortslösad, men eftersom 90 procent av scenen är emot mig kommer jag fortsätta spela med folk som känner mitt riktiga jag.

”Fortsätt hata, det gör mig starkare”

Emilio skriver även att han funderar på att åka till DreamHack Winter, och att han där kommer att dominera ifall han åker.
– Om vi spelar om matcherna jag spelat på nätet och kör dem på LAN istället skulle det inte ändra faktumet att jag varit på topp den senaste tiden. Det kallas speluppfattning och om jag åker på LAN snart kommer ni alla lära er något. Under tiden väntar jag bara på svar från Valve och njuter av livet.
– Fortsätt hata, det gör mig starkare. Och alla fuskanklagelser och videos gör mig bara bättre och ger mig mer självförtroende, så fortsätt göra dem.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport