CS:GO

Emilio gör comeback: ”Har mycket att bevisa för mig själv”

av Björn Ehrnberg
emilio1

Joel ”emilio” Mako kan vara på väg tillbaka till CS:GO-scenen.
I ett Facebookinlägg berättar den kontroversielle spelaren att han ska delta i LAN-eventet Birdie.
– Jag kan lova dig att fusk inte kommer förekomma i mitt liv igen, även fast det var kul för stunden på MM, säger han till Aftonbladet Esport.

Under en match mellan Team Property och HellRaisers blev Joel ”emilio” Mako VAC-avstängd mitt under pågående runda. Efter VAC-bannen har emilio förklarat för Aftonbladet Esport att han använt sig av fusk under matchmaking.
– Jag spelade med X-rayfusk på matchmaking, det var roligt för stunden men nu ångrar jag det varje dag, berättade Emilio då.

”Har mycket att bevisa”

Nu står det klart att den tidigare Team Property-spelaren kan vara på väg tillbaka till CS:GO-scenen. I ett Facebookinlägg publicerat på sin fanpage berättar emilio att han kommer delta på Birdie som går av stapeln i Uppsala mellan den 14 och 17 april.
– Jag har mycket att bevisa för mig själv, för jag vet vad jag kan i det här spelet, och jag har hållit på med det tillräckligt länge för att känna mig säker nog att visa världen vad jag kan på LAN, säger emilio till Aftonbladet Esport.

VAC-bannen drabbade Joel ”emilio” Mako i början av oktober vilket innebär att han ännu inte varit avstängd i ett år.
– Den senaste tiden har inte varit lätt för mig, då det inte funnits några tävlingar man kan ställa upp på på grund av incidenten. Men jag har spelat aktivt och streamat så mycket jag kunnat under en längre period nu för jag vet att jag inte är färdig med CS.

”Utvecklat mig själv”

Vad tänkte du angående reaktionerna efter att du berättade att du fuskat i matchmaking?
– Jag tänkte helt ärligt inte så mycket på reaktionerna. Jag gjorde det mest för mig själv, återigen. För som jag sa tidigare så har jag streamat mycket och då har de kommit in folk som självklart är nyfikna på vad som hänt och så vidare. Då har jag gång på gång förklarat allt och till slut, när jag blev kontaktad, så kände jag att det var bättre att få alla och höra det de flesta redan visste om.

Vad har du dragit för lärdomar sedan matchen mot Hellraisers?
– Har faktiskt lärt mig rätt mycket på så kort tid. Framförallt utvecklat mig själv. Jag kan lova dig att fusk inte kommer förekomma i mitt liv igen, även fast det var kul för stunden på MM, så ”förstörde” det min karriär mer eller mindre riktigt hårt. Och det finns inget som är värt riskera för det tycker jag. Tråkigt att jag inte tänkte på konsekvenserna innan.

Vad mer kan du säga om det lag du kommer att spela tillsammans med?
– Det finns inget ”lag” utan vi är mer en mix av spelare där alla vill till toppen. Mer kan jag inte avslöja i nuläget, men givetvis kan det leda till lag beroende på hur allt speglar sig för mig efter Birdie.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport