CS:GO
English version

Emilio om VAC-härvan: ”Jag använde x-rayfusk”

av Simon Engstrand

Joel ”Emilio” Makos VAC-bann förra året visade sig vara början på en stor härva där flera kända spelare avslöjades med fusk. Sedan dess har Emilio hävdat sin oskuld men berättar nu mer om detaljerna kring VAC-bannen för Aftonbladet Esport.
– Jag spelade med X-rayfusk på matchmaking, det var roligt för stunden men nu ångrar jag det varje dag, säger Emilio.

En Fragbite Masters match i höstas mellan Team Property och HellRaisers fick ovanligt stor uppmärksamhet då Joel ”Emilio” Mako mitt under livesändning sparkats ut från matchen med hänvisning till ”VAC-BAN”. Snart följde en våg av avstängningar där spelare som Simon ”smn” Beck och Hovik ”KQLY” Tovmassian spolades bort. Emilio har sedan dess hävdat, och försökt bevisa, sin oskuld, men berättar nu för Aftonbladet Esport att han faktiskt har fuskat.
– Jag och mina IRL polare spelade matchmaking med X-ray fusk tillsammans. Det var roligt för stunden tills jag fick konsekvensen rakt i ansiktet, och jag ångrar det varje dag. Även fast jag aldrig fuskade i en officiell match så inser jag att det är fel, berättar Emilio.

Missförstånd kring uttalande

I Team Propertys officiella uttalande citeras Emilio med att beskylla fuskandet på en kompis

”Jag kan inte bevisa att min IRL kompis var personen som fuskade, och jag vet att det var idiotiskt att låna ut kontot till honom från början. Till mitt försvar visste jag inte alla ens konton blir avstämda ifall ett drabbas. Om jag visste det då hade jag aldrig riskerat min karriär och låtit honom använda kontot!” – Joel ”Emilio” Mako

Men Emilio menar att det hela är ett missförstånd och beskriver idag en annan bild än vad som tidigare målats upp.
– Jag sa aldrig att det var min polare som fuskade. När bannen kom var det många som hånade mig och länkade till ett konto som inte var mitt. Då har jag försvarat mig och förklarat att det inte var mitt konto, utan min polares.

Vill bevisa sig på LAN

Bannen innebär för Emilio att han utesluts från all typ av deltagande i turneringar. Själv tycker han det är ett orättvist hårt straff eftersom han, enligt sig själv, aldrig fuskat i en officiell match utan ”bara som en kul grej” och han hoppas kunna tävla på det svenska LAN:et Rendezvouz senare i vår.
– Jag vill kunna delta i ligor och spela precis som vanligt. Och framförallt delta på LAN, det är där allt händer och det är den enda platsen jag kan visa min oskyldighet.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport