CS:GO

En månad senare – Team Coast kollapsar efter intern konflikt

av Simon Engstrand
Robin "ScrunK" Röpke. Foto: Hltv.org
Robin ”ScrunK” Röpke. Foto: Hltv.org

Framtiden såg ljus ut för amerikanska Orgless när de i mitten av september plockades upp av stora organisationen Team Coast.
Men bara en månad senare verkar det nu som interna konflikter håller på att splittra laget.
”Ju mer jag skriver om detta, desto argare blir jag”, berättar Peter ”stanislaw” Stanislaw på Twitter.

I mitten av September kunde Aftonbladet Esport rapportera om att jätteorganisationen Team Coast, kända från bland annat League of Legends, valt att expandera inom esporten. Då hade de precis rekryterat en ny amerikansk femma som tidigare gått under namnet Orgless. Men nu, bara en månad senare, har stora konflikter uppstått.

Det hela började med att laget, som då bestod av Ahan ”Draek” Ismailzadah, Chris ”Drawsoul” Drossel, Peter ”stanislaw” Stanislaw, David ”inVert” Monroe och Mitch ”DUM0RE” Green, gemensamt valde att bänka Draek. Det ska enligt en lång tweet från Stanislaw berott på att Draek inte spelade på en bra nog nivå trots goda chanser att utvecklas.

”Vi kunde inte missa möjligheten”

I stället plockades tyske coachen Robin ”ScrunK” Röpke in att spela och enligt Stanislaws tweet fungerade allt inom laget mycket bättre efteråt. Men då fick Team Coast en oväntad kontakt från Europa. Gamers2-coachen Nikola ”LEGIJA” Ninic ska ha hört av sig till laget och velat provspela. Det var då som helvetet brakade lös.

Lagkamraterna pratade ihop sig och beslöt att de ville testa spela med LEGIJA. För att möjliggöra detta skulle Drawsoul tillfälligt bänkas.
”Vi hade inga stora problem med Drawsoul. Förvisso behövde han fortfarande utvecklas och få mer erfarenhet, men han var en fantastisk lagkamrat. Men när en person som spelat på en major – och har så mycket erfarenhet som LEGIJA har – kände vi att vi inte kunde missa möjligheten att åtminstone se vad han har att erbjuda.

”Han kommer undan”

Att tillfälligt bänkas var inget som Drawsoul kunde ställa upp på. Dagen efter hade stanislaw sparkats från Team Coasts ESEA-lag. Och eftersom ESEA har en regel – som säger att minst 70 procent av personerna i ett lag måste rösta för ett byte av lagledare – kan de inte göra något åt saken.
”Ju mer jag skriver om detta, desto argare blir jag. Arg av kunskapen att Draek bekostar tre gamla lagkamrater på allt de jobbat för. Han kommer undan just nu, men jag är helt säker att en vacker dag får han vad han förtjänar.”, skriver Stanislaw i sin tweet.

Vad som nu händer med spelarna utanför Team Coast återstår att se. I en tweet från Draek framgår det att de redan kan ha en ny organisation på gång.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport