CS:GO

Stor kritikstorm mot Valves nya pistol: ”Bra tajming för pensionering”

av Simon Engstrand

Natten mellan tisdagen och onsdagen släppte Valve en ny uppdatering till Counter-Strike:Global Offensive.
Och när spelarna vaknade upp på onsdagmorgonen fanns helt plötsligt en ny pistol att välja på, en pistol som nu får hård kritik.
”Verkar som det var bra tajming för pensionering”, skriver Jesper ”JW” Wecksell till den nyligen pensionerade Sean ”Seang@res” Gares på Twitter.

M4A1-s och CZ75-Auto är några av de vapen som kommit till Counter-Strike:Global Offensive. Och nu kan ännu en pistol läggas till på den listan. Under natten mellan tisdag och onsdag släppte nämligen spelutvecklaren Valve en uppdatering som bland annat innehöll en helt ny Revolver.

Stort missnöje från CS:GO-spelare

Pistolen får dock hård kritik från flera delar av communityt. Framför allt handlar det om att vapnet onekligen är väldigt starkt, och att spelet förändrats så pass radikalt över en natt – och dessutom bara några dagar innan finalerna av ESL ESEA Pro League drar igång.

Kritiken har även letat sig utanför CS:GO-sfären. Team Liquids League of Legends-stjärna, Alex ”Xpecial” Chu, kommenterar:
”Nästa gång jag vill klaga på Riot om balans tänker jag påminna mig själv om CS:GO och revolvern”, skriver han på Twitter.

Samtidigt verkar CS:GO-experten Henry ”HenryG” Greer tycka att detta snarare gör scenen mer intressant.
”Det är bra när lag måste anpassa sig. Då blir det svårare att stanna på toppen”, skriver han.

”Exakt varför vi behöver test-servrar”

Danske stjärnan Nicolaj ”Nico” Jensen vittnar på Twitter om problem med pistolen, så som att det går att avfyra skott samtidigt som en spelare desarmerar bomben och även under ”freezetime”, sekunderna i början av en runda då spelarna köper vapen. Han frågar sig hur Valve kunde ha missat detta innan de släppte uppdateringen.

I en uppmärksammad tråd på Reddit föreslår nu användaren expell3d att Valve i framtiden bör starta upp test-servrar, så att communityt kan testa uppdateringar innan de släpps. Andra spelutvecklare, som till exempel Blizzard, har sedan länge haft detta tillgängligt för spel som World of Warcraft.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport