CS:GO

EnvyUs krossar NiP i upper bracket-finalen

av Simon Engstrand
Glada fransmän efter dominansen mot NiP
Glada fransmän efter dominansen mot NiP

Lördagkvällens SLTV Starseries matcher slutade med både lycka och sorg för de franska lagen. Efter en totaldominans mot Ninjas in Pyjamas tog sig EnvyUs vidare till final medan Titan fick packa väskorna efter förlust mot Team Solomid.
– Det där var svårt att se, det var brutalt, enades expertpanelen om efter ninjorna åkt på storstryk.

Matchen mellan Titan och Team Solomid var en av turneringens hittills jämnaste matcher. Den första kartan Inferno inleddes jämnt, men då ryckte Finn ”Karrigan” Andersen liv i sina lagkamrater och drog ifrån. Titan gav dock inte upp och avslutade första halvan med sju rundor som terrorister. Trots svajig form från Kenny ”KennyS” Schrub ställde fransmännen upp med tuff fajt som poliser. Det räckte dock inte hela vägen då Team Solomid vann kartan med 16-14. Titan fick dock revansch när de vann hemmakartan Cache men fick sedan lämna turneringen efter att ha utklassats på dust2 med 16-5.
– Å ena sidan är jag imponerad över Titans terrorist-sida, men å andra sidan verkar de alltid göra samma misstag som poliser, sa Thorin som också kallade Titan för världens bästa terroristlag.

Envy krossar NiP – ”Det där var brutalt”

Adam ”Friberg” Friberg och hans mannar i Ninjas in Pyjamas har tidigare spelat jämnt mot EnvyUs med både Mikail ”Maikelele” Bill, Marcus ”Delpan” Larsson och Aleksi ”allu” Jalli. Men under lördagens semi-final visade NiP inget spektakulär form. Som terrorister på den avgörande kartan Inferno dominerades ninjorna av EnvyUs och låg vid sidbytet under med 14-1. Efter att ha förlorat pistolrundan fanns det ingen räddning för ninjorna som åkte ner till lower bracket med en 16-1 förlust.
– Det var inte som att EnvyUs hade något spektakulärt spel, det var bara NiP som aldrig kom in i matchen, sa expertanalytikern Duncan ”Thorin” Shields.

Favorit i repris

Rivaliteten mellan Team Solomid och Ninjas in Pyjamas går långt tillbaka och präglas ofta av svensk framgång. Ofta verkar nerverna hindra danskarna i de viktiga matcherna och även på senare tid har de danska nerverna spökat. På tisdag klockan 14.00 möter de NiP i lower-bracket finalen där vinnaren går vidare till att möta EnvyUs i final.

Följ turneringen på SLTV Starseries Twitch-kanal.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport