CS:GO

EnVyUs tvåfaldiga Gfinity-mästare: ”Känns fantastiskt”

av Tobias Lundgren
envy

Team EnVyUs har haft svajande form den senaste tiden, men nu har de återigen klättrat högst upp på en prispall.
Under Gfinity Summer Masters krossade de Ninjas in Pyjamas i finalen och är därmed tvåfaldiga mästare i London.
– Det känns fantastiskt, vi är riktigt glada över att ha vunnit det här lanet igen, säger Edouard ”SmithZz” Dubourdeaux efter segern.

Fransmännen i Team EnVyUs har länge varit ett av världens absolut starkaste CS:GO-lag, men har inte lyckats vinna en stor titel sedan de tog hem StarSeries XII i mars. Men under Gfinity Summer Masters visade laget att de fortfarande kommer vara att räkna med när nästa majorturnering inleds senare i augusti, då de krossade Ninjas in Pyjamas med 3-0 i finalen.

NiP blev krossade på Inferno

Dust2 var länge jämn, men vid ställningen 9-8 förlorade NiP en vapenrunda just efter de vunnit den inledande pistolrundan och fransmännen tog därefter över matchen helt. Efter 16-10 där gick matchen vidare till Inferno som blev en ren slakt. Samtliga spelare i EnVyUs var på topp och varje gång NiP såg ut att kunna jobba sig in i matchen stängdes de ner av fransmännen. Slutresultatet blev hela 16-4 och EnVyUs gick in på Cache med en chans att avgöra finalserien snabbt.

GeT_RiGhT gav laget hopp

Och även på Cache dominerade EnVyUs långa stunder. Spelaren som höll NiP kvar i matchen var Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund som först dödade tre EnVy-spelare och vann en runda åt sitt lag och sedan vann en extremt viktig pistolrunda i ett läge där EnVy redan fått åtta rundor på T-sidan. Men då slarvade NiP än en gång under motståndarnas ekorunda när både Richard ”Shox” Papillon och Fabien ”kioShiMa” Fey kunde smyga sig på svenskarna bakifrån och krossa NiP:s ekonomi.

”Vi är ojämna just nu”

Därefter tog EnVyUs flera rundor i rad och slutsiffran skrevs 16-9. Fransmännen är därmed första lag att vinna två Gfinity-event, men det var en något självkritisk Edouard ”SmithZz” Dubourdeaux som intervjuades efter matchen.
– Det känns fantastiskt, vi är riktigt glada över att ha vunnit det här lanet igen. Det vi visade mot Dignitas var inte riktigt vi, så vi visste att vi behövde kliva upp ett steg och det gjorde vi, så jag är riktigt nöjd.
– Men vi är ojämna just nu. Jag hoppas vi kommer vara bra i sommar och kan spela så här hela tiden. Vi behöver bara mer träning och vara mer fokuserade. Om vi håller den här nivån kommer vi nå bra resultat.

EnVyUs - Ninjas in Pyjamas

Dust2 16-10

Inferno 16-4

Cache 16-9

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport