CS:GO

ESEA slår ett slag för att stoppa korruptionen

av Björn Ehrnberg
ESEA släpper en ny policy som påverkar CS:GO-lagen.
ESEA släpper nu en ny policy som påverkar CS:GO-lagen.

CS:GO är på uppgång och spelet ligger nu tvåa på Twitch ranking över mest streamade spel. Och i samband med den ökade populäriteten slår nu ESEA ett slag för att täppa igen ett hål som kunde lett till korruption.
– Vi har nu tagit fram en ny policy som inriktar sig mot spelarna och ledarna i de olika lagen, skriver ESEA på sin hemsida.

I ett pressmeddelande, som publicerades under tisdagen, berättar ESEA att organisationen står inför nya utmaningar. Bland annat har bettingen på CS:GO-matcher ökat markant med CSGOlounges framfart. Och därför appliceras nu en ny policy – och det sker med omedelbar verkan.

Hädanefter är det totalt förbjudet för spelare, ledare och sponsorer att spela på lagets framgångar eller motgångar på olika bettingsidor. Skulle deltagare eller lagrepresentant ertappas förlorar inte bara laget, utan vederbörande stängs av från all aktivitet som omgärdas av ESEA i ett år.

Organisationen vidhåller dessutom att de kommer granska så att betting sker via sekundära konton eller tredje parter. Vidare skriver ESEA att de kommer gå ut med incitament för att folk ska träda fram om de har oomtvistliga bevis för korruption.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport