CS:GO

ESL toksatsar på nordisk turnering – hundratusentals kronor i potten

av Björn Ehrnberg
globen

ESL skapar stor nordisk turnering för lag utanför världseliten.
Med hundratusentals kronor på spel hoppas turneringsorganisatören att den bästa CS:GO-regionen i världen ska fortsätta växa.
”Vi ser fram emot turneringen och den stora offline-finalen som kommer att spelas i Sverige,” säger ESL:s nordiske community-manager, Samuel Renström, i ett pressmeddelande.

Världens kanske bästa region när det kommer till Counter-Strike: Global Offensive är Norden. Med två svenska giganter, flera framstående experter och spelare från Finland – samt kanske världens just nu bästa lag från Danmark går det nästan inte att argumentera emot Nordens dominans i den enorma esporten.

Nu slår ESL ett slag för lagen och spelarna som lirar på en nivå som inte lockar hundratusentals tittare på Twitch. Turneringen som döpts till The Nordic Nationals har en prispott som vid skrivande stund uppgår till över 100 000 kronor. Och redan nu i slutet av oktober påbörjas kvalmatcherna.

Anmälan till turneringen är nu öppen och enligt ESL är den öppen för alla oavsett förmåga. I nästa veckan påbörjas anmälningsprocessen och de som tar steget har chansen att kvalificera sig för stora offline-finalen som kommer avgöras på Inferno Online i Stockholm där publiken kan få en första inblick i de som kan bli framtidens världsspelare.
”Den nordiska regionen har några av världens bästa lag just nu. ESL Nordic Nationals mål är att fortsätta bidra till esportens tillväxt,” säger Samuel Renström, nordisk community-manager, på ESL.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport