CS:GO

Experten efter NiP-förlusten: ”För tidigt för att säga”

av Björn Ehrnberg
friberg

Ninjas in Pyjamas första match utan Mikail ”Maikelele” Bill slutade i förlust. Det svenska storlaget förlorade mot Hellraisers med Marcus ”Delpan” Larsson i laget.
– Det är för tidigt att säga hur den här versionen av NiP kommer att se ut, säger experten James Bardolph i FACEIT:s sändning.

Mikail ”Maikelele” Bills vara, eller icke vara, i Ninjas in Pyjamas har varit helgens stora diskussions ämne i CS:GO-communityt. På söndagen testade NiP sin första ersättare, Marcus ”Delpan” Larsson.

Det svenska laget föll inledningsvis tungt på Dust2, för att sedan kvittera på Inferno. Och det var på just Inferno som åskådarna fick en inblick i vad Delpan skulle kunna ge laget. Genom flera entry-frags samt flera läckra skott med prickskytte-geväret bäddade han, tillsammans med Patrik ”f0rest” Lundberg och Adam ”friberg” Friberg för en kartseger.

På Cache såg Ninjas in Pyjamas riktigt starka ut på T-sidan, för att sedan ge bort segern till sina motståndare efter halvtid. På den statistiskt sett starkare CT-sidan nådde inte laget sin sedvanliga standard och förlorade kartan.

Nu väntar tuffast tänkbara motstånd för det svenska laget i Starseries. Antagonisterna från Dreamhack Winter-finalen, EnvyUs, kommer att tvinga NiP att bekänna färg – trots att laget har en helt ny spelare i truppen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport