CS:GO

Experten om kaosmatchen: ”Måste vara något slags rekord”

av Simon Engstrand
semmler

Kvartsfinalen mellan EnvyUs och SK Gaming drog ut ordentligt på tiden.
På grund av tekniska problem blev konsekvensen enorma förseningar.
– Det gav oss definitivt problem att låsa ned matchen, säger Vincent ”Happy” Schopenhauer.

Enligt schemat skulle kvartsfinalen mellan EnvyUs och SK Gaming börja klockan 19.45 svensk tid. När väl matchen drog igång tog det nästan än längre tid innan den avslutades. Till följd av enorma tekniska problem drog matchen ut på tiden, för att få fram en vinnare krävdes närmare tre timmar.

För kommentatorerna Robin ”Fifflaren” Johansson och Auguste ”Semmler” Massonnat gick frasen ”reklampaus” på repeat.
– Det här måste vara något slags rekord för den längst spelade CS-matchen någonsin, suckade en uppgiven Semmler när en av matchens sista pauser inleddes.

”Vi var bottar för dem”

Kvartsfinalen inleddes på kartan Train. Där tog Vincent ”Happy” Cervoni och hans mannar ett stort 12-3-övertag på den vanligtvis underlägsna terroristsidan. Efter sidbytet krävdes inte många rundor för att avsluta kartan med 16-6, ett resultat som Michael ”Friis” Jørgensen inte var särskilt nöjd med.
– Jag är riktigt besviken över vår match på Train. Vi valde kartan och vi gjorde så många misstag. De är också så bra att de dödade oss hela tiden och bara kunde rusha oss. Vi var som bottar för dem, sa Friis.

”Pauserna gav oss definitivt problem”

På Cache levererade danskarna en betydligt tuffare fajt. Gång på gång tog matchen nya vändningar när båda lagen frambringade nyckelinsatser i de mest essentiella stunderna. I slutändan var det dock EnvyUs som drog det längsta strået och vann kartan med 16-13.
– Det var en underlig match med många pauser och sånt där. Det gav oss definitivt problem att låsa ned matchen, sa Happy efteråt.

EnvyUs gick därmed vidare till semifinal. Där får de chans att ta revansch mot amerikanska Cloud9, som slog ut dem under förra helgens Pro League-semifinal.
– Vi kommer som alltid steg för steg försöka spela motståndarna, spela vårt spel och helt enkelt spela det bästa vi kan, sa Happy i vinnarintervjun.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport