CS:GO

F.d Team Orbit splittras – ”Det hände något i laget”

av Simon Engstrand
orbitPUFF

Trots hög prestationsnivå har det ofta slutat med att Jacob ”Pyth” Mourujärvi av okända anledningar stått laglös. Under fredagen stod det klart att även GreyFace splittras.
– Det hände något i laget och två spelare valde att lämna, skriver Pyth i ett uttalande.

Tidigare under veckan stod det klart att GreyFace-femman med Jacob ”Pyth” Mourujärvi i spetsen avslutat sitt sammarbete med den tidigare organisation Team Orbit. Till en början var planen att laget tillsammans skulle söka efter en ny organisation och Pyth avslöjade att det hade dykt upp några intressanta erbjudanden. Under fredagen stod det dock klart att laget valt att splittrats.
– Efter att ha letat runt dök det upp några väldigt lovande erbjudanden, men då hände något i laget. Två spelare valde att lämna för att den ena fick ett bättre erbjudande någon annanstans, skriver Pyth i ett uttalande.

Tar paus från spelet

Pyth är en svensk CS:GO-spelare som varit med sedan spelets tidiga dagar. Under sin karriär har han byggt upp ett känt namn och klassas ofta som stjärnspelare. Trots att han varit med i många lag och inte sällan presterat på hög nivå så har det ofta slutat med att Pyth slutligen stått laglös. GreyFace-femman spelade tillsammans i ungefär ett halvår och räknades till ett av de absolut bästa svenska lagen efter Fnatic och Ninjas in Pyjamas.

Pyth meddelar i ett uttalande att han tar en paus från tävlingsinriktad CS:GO men att han är 110% motiverad att fortsätta spela. Han poängterar även att det inte finns något ont blod mellan hans forna lagkamrater.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport