CS:GO
English version

F0rest efter segern i ödesmatchen: ”Vi vill spela mer aggressivt”

av Björn Ehrnberg
f0rest nip

Ninjas in Pyjamas är klara för slutspel i en kommande drömmatch mot Fnatic.
Efter segern över Team Dignitas berättade legendaren tillika publikfavoriten Patrik ”f0rest” Lindberg om taktiken som bar fram laget till segern.
– Under bootcampet förlorade vi våra fem första matcher, och då snackade vi om att vi vill spela mer aggressivt och att vi vill in och döda våra motståndare, säger han till Aftonbladet Esport efter matchen.

Ninjas in Pyjamas är vidare i Dreamhack Summers stora CS:GO-turnering. Efter en gastkramande drabbning mot Na’Vi väntade Team Dignitas i en direkt avgörande match om vilket lag som skulle få packa sina väskor – eller få möta världens bästa lag.

Ninjas in Pyjamas plockade hem segern mycket tack vare starkt lagspel där samtliga spelare bidrog till vinsten.
– Vi förlorade som sagt mot Na’Vi men vi kände ändå att vi spelade riktigt bra. Så när vi gick för att prata om matchen bakom scenen kände vi oss ändå trygga på att vi skulle vinna matchen mot danskarna, berättar Patrik ”f0rest” Lindberg för Aftonbladet Esport efter matchen:
– Vi förlorade båda pistolrundorna mot Na’Vi men lyckades ändå nästan vinna matchen, så rent mentalt var det lätt att ställa om inför den här matchen.

”Jag vet inte när det började”

När väl de två kvarvarande lagen i grupp B satt sig ner och var redo för första pistolrundan var det ett otroligt aggressivt NiP som slog till med en fyrmanna-push mot B, samtidigt som f0rest tog med sig bomben till A. NiP vann rundan och kunde sedermera koppla ett bra grepp om tillställningen – något som ofta brukar innebära att den välkände legendaren bjuder Twitch-publiken på en och annan flört.
– Jag vet inte riktigt när det där började, men problemet är att jag inte vet riktigt vad jag ska göra när kameran bara står där? Det känns så awkward att inte, liksom, göra någonting. Då började jag helt enkelt flörta med kameran och folk verkar ju uppskatta det, säger stjärnan med ett skratt.

På måndagen väntar nu en klassisk stormatch mellan de två bästa CS:GO-lagen i svensk historia. Fnatic mot Nip. På Dreamhack. Med andra ord har Jönköping dukat upp för en riktigt kunglig fest – frågan är dock vilket lag som drar det längsta stråt.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport