CS:GO

F0rest efter segern: ”Måste bara spela vårt spel”

av Björn Ehrnberg
Foto: Sebastian Ekman / Dreamhack
Foto: Sebastian Ekman / Dreamhack

Ninjas in Pyjamas är fortfarande vid liv i Cluj-Napoca. Efter att ha avfärdat Team Liquid på Mirage med 16-11 berättar nu Patrik ”f0rest” Lindberg vad som gick rätt.
– Det är ju inget snack om att vi alla kan skjuta HS, men vi har lagt till lite finesser som jag tror kan ta oss vidare, säger stjärnan till Aftonbladet Esport.

Ninjas in Pyjamas är vidare till en direkt avgörande match mot antingen Titan eller Virtus.Pro om vilket lag som ska ta sig vidare ur ”Dödens grupp”. Efter relativt enkelt ha vunnit över amerikanska Team Liquid står det nu klart att vi kommer få se NiP i en B03 även detta mästerskap.

Det svenska storlaget gick på en stor plump när de fick stryk att franska Titan i gruppspelets första match. Men nu avslöjar Patrik ”f0rest” Lindberg att de inte skyr något av storlagen som väntar.
– Vi vet att vi kan vinna över de bästa lagen, även om vi ibland kan åka på nitar mot ’sämre lag’. Både Virtus.Pro och Titan är riktigt starka lag och inget av dem passar oss antingen bättre eller sämre. Vi måste bara spela vårt spel och se till att vi är med i matchen från start.

På Mirage var det framför allt f0rest, Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och Richard ”Xizt” Landström som klev fram och ordnade flera viktiga frags. Samtidigt säger f0rest att alla i laget vet om deras förmåga och att de nederlag de åker på inte hänger på talang eller aim.
– Det är ju inget snack om att vi alla kan skjuta HS, men vi har lagt till lite finesser som jag tror kan ta oss vidare. Känslan är bra. Matchen igår mot Titan var en plattmatch från vår sida. Vi har gjort en del småförändringar inför turneringen för att göra laget bättre, det är inte aimet det är fel på utan vi måste jobba mer som ett lag.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport