CS:GO

Få tjejer söker till CS:GO-utbildningen: ”Vi kan inte riktigt förstå varför”

av Björn Ehrnberg

strömbäcka

Bara enstaka dagar återstår innan sista ansökningsdag går ut för att söka sig till Strömbäck Folkhögskola där du kan studera CS:GO under ett helt årr.
Även om ansökningarna haglat in till skolan, hänger lite av ett orosmoln fortfarande i luften enligt Johan Ågren, linjeföreståndare på Strömbäckaskolan.
– Det känns väldigt tråkigt, vi kan inte riktigt förstå varför inte fler tjejer tar chansen och satsar ett år på att utvecklas som spelare, säger han till Aftonbladet Esport.

På söndag går ansökningsperioden ut för att få chansen att studera, spela och utveckla sig i CS:GO på folkhögskolenivå ut. Det är Strömbäck Folkhögskola strax utanför Umeå som erbjuder utbildningen till vilket det finns 15 platser.

Ambitionen från skolan har hela tiden varit att de önskat få in minst fem tjejer till det ettåriga proffsprogrammet, något det nu ser ut att missa.
– Jag vet inte varför så få tjejer har sökt, men på utbildningen kommer man att få samma möjligheter till utveckling oberoende av kön, säger Johan Ågren, linjeföreståndare på Strömbäckaskolan. Han fortsätter:
– Vi har cirka 60 sökande till 15 platser och av dessa är endast ett fåtal tjejer. Men kanske blir det en anstormning nu de sista dagarna, vi hoppas.

Hur är känslan inför att ni ska starta den här utbildningen? Känns det nervös månne?
– Känslan är bra, men de är nervöst. Det finns ju en massa saker som måste bestämmas och fixas när vi ska starta en helt ny utbildning. Det finns ju inte riktigt någon motsvarighet att titta på för att se hur det ska vara eftersom vi är först. Nästa vecka när ansökningstiden har gått ut kommer vi att sätta oss ner för att välja vilka som ska få chansen att vara med.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport