CS:GO
English version

Veteranen bekräftar spelar -och organisationsbyte: ”Vi har hittat bättre erbjudande”

av Simon Engstrand
Gabriel ”FalleN” Toledo.
Gabriel ”FalleN” Toledo.

Brasilianska Keyd Stars stod för en utav sommarens största skrällar under Pro League-finalerna, men har sedan dess haft mindre positiva resultat.
Nu bekräftar Gabriel ”FalleN” Sguário att laget går skilda vägar med organisation samt byter ut spelaren Caio ”zqk” Fonseca.
– Nya möjligheter dykt upp, säger FalleN till Aftonbladet Esport.

Brasilianska Keyd Stars, med 1.6-veteranen Gabriel ”FalleN” Sguário i spetsen, packade väskorna och flyttade till norra Amerika för att kunna tävla i ESL ESEA Pro League. I ligan lyckades de ta sig hela vägen till säsongsfinalerna och stod där för en utav årets absolut största skrällar när de besegrade Team Solomid.

Under förra helgen tävlade brasilianarna i ESWC 2015, men där hade de inte lika stor framgång. De slogs ut redan i gruppspelet och den enda egentliga bedriften var ett jämnt resultat mot semifinalisterna FlipSid3 Tactics. Under fredagen uppmärksammades det att Keyd Stars Steam-sida tömts på spelare och nu bekräftar FalleN för Aftonbladet Esport att laget kommer gå skilda vägar med organisationen samt byta ut spelaren Caio ”zqk” Fonseca.
– Keyd Stars var fantastiskt för oss och en viktigt del i våran utveckling. Vi har hittat bättre erbjudanden, främst eftersom vi spelar i USA och nya möjligheter dykt upp, säger Fallen till Aftonbladet Esport.

Uppdatering 19.48

Enligt r1se.com.br blir lagets femte spelare Marcelo “Cold” David, som lägger utbildningen på is för att satsa på CS:GO.
– Jag vill vinna allt och jag kommer vara hundra procent fokuserad på att göra mitt lag till det bästa, säger Cold till r1se.com.br.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport