CS:GO
English version

FalleN: ”Jag älskar CLG men vi var tvungna att hoppas att de skulle förlora mot NiP”

av Tobias Lundgren
fallenkram

Keyd Stars har säkrat en plats i ESL One Katowice-kvartsfinalen efter att ha besegrat CounterLogic Gaming i den avgörande matchen.
Men det betydde också att deras vänner från Nordamerika fick bli offerlamm för att det brasilianska laget skulle avancera.
– Jag älskar CLG, men vi var tvungna att hoppas att de skulle förlora mot NiP. Helst hade vi sett dem och oss gå ur gruppen men så blev det inte, säger Gabriel ”FalleN” Toledo till Aftonbladet Esport.

Än en gång visade sig Ninjas in Pyjamas vara för starka att rå på för Keyd Stars och efter att de förlorat mot svenskarna på Inferno fick det brasilianska laget ta en omväg på resan till kvartsfinalen. På den resan stod först Hellraisers i vägen på Inferno och i mötet med dem hamnade Gabriel ”FalleN” Toledo och hans lagkamrater snabbt i underläge.
– De säkrade bombsajten bra så vi fick bara fem rundor som T. Vi förlorade pistolrundan som CT men lyckades vinna en eco genom en taktik vi tränat på. Vi lyckades med den då vi insåg att när vi spelar sådana rundor är granater viktigare än pistoler så vi använde mycket rök i mid och de förlorade när tiden rann ut, säger lagkaptenen.

”Visade äntligen att vi kan spela fler kartor än Mirage”

Efter den rundan jobbade sig Keyd in i matchen och lyckades till slut vinna med 16-12, vilket innebar att de skulle ställas mot vännerna i CounterLogic Gaming i en direkt avgörande match. Eftersom FalleN och hans lag insåg att de inte kunde rå på Ninjas in Pyjamas hade de tvingats heja på svenskarna i Winner-finalen.
– Jag älskar CLG, ptr och de andra men när vi tänkte på att ta oss ur gruppen förväntade vi oss att möta dem eftersom vi inte kan rå på NiP nu. Vi var tvungna att hoppas att de skulle förlora mot NiP så vi skulle ha större chans. Helst hade vi sett dem och oss gå ur gruppen men så blev det inte.

Mot Hellraisers bevisade Keyd att de gjort sin läxa på fler kartor än Mirage och mot CLG bevisade de det igen när de utklassade vännerna med 16-8 på Dust2.
– Vi visade äntligen att vi kan spela fler kartor än Mirage. CLG är riktigt starka på Dust2 och har besegrat många lag där så vår Dust2 kanske är på samma nivå som vår Mirage just nu.

”Bryr oss inte så mycket om priser”

Efter att ha säkrat platsen i kvartsfinalen och därmed direktkvalificerat sig till nästa major kommer ett glatt brasilianskt gäng återvända till hotellet och ladda om inför fredagens matcher.
– Vi har lyckats uppfylla vårt första mål och vi säkrade platsen i nästa major, det var det viktigaste. Vi bryr oss inte så mycket om priser utan vill bara vara här och tävla så vi är riktigt glada just nu. Vi har gjort vad vi behövde den här turneringen, allt som kommer nu är bara en bonus. Självklart kommer vi göra vårt bästa och vi kan kanske visa ännu mer, men vi är nöjda med våra resultat.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport