CS:GO

FeTiSh får lämna Team Dignitas efter djupa formsvackan

av Tobias Lundgren

Efter en framgångsrik vår har resten av 2014 sett mörkt ut för danska Team Dignitas.
Nu får bristen på framgång konsekvenser i laguppställningen då in game-ledaren Henrik ”FeTiSh” Christensen får lämna organisationen.
”Laget känner att vi måste ändra vår spelstil för att kunna ta oss till de stora finalerna”, säger Andreas ”Xyp9x” Højsleth i ett pressmeddelande.

Dignitas inledde 2014 starkt, med en 3/4 plats under majorturneringen i Katowice följd av ännu en 3/4 plats under Copenhagen games, en seger i Gfinity Pro League och en andraplats i FaceIT Spring League.
Men efter årets andra major i Köln, där de tog ännu en hedrande 3/4 plats, har laget form gått utför i rask takt. Förutom en andraplats i Hitbox Arena Championship har de gång efter annan blivit utslagna redan innan semifinalerna och nu tvingas in game-ledaren Henrik ”FeTiSh” Christensen bort från laget.
”Vårt lag har kämpat för att fixa några problem under en längre tid och spelarna var överens om att det behövdes en stor förändring för att komma över hindren. De kom fram till att rätt beslut är att ersätta FeTiSh”, skriver laget i ett uttalande.

”Har stannat i utvecklingen”

Och Christensens före detta lagkamrat Andreas ”Xyp9x” Højsleth ger även han sin syn på nyheten.
”Det gör mig ledsen att vi måste släppa Henrik efter en fantastisk resa med en del fina resultat. De senaste sex månaderna har vi stannat upp i utvecklingen och trots att vi försökt lösa problemen har det inte räckt. Vi kämpar för att bli det bästa laget och det finns ingen anledning att tro att vi inte har spelarmaterialet för att bli det. Laget känner att vi behöver förändra vår spelstil för att kunna ta oss till de stora finalerna. Jag önskar Henrik lycka till. Han är en bra människa och jag är säker på att han kommer lyckas med vad han än gör i framtiden”.

Enligt Xyp9x återstår bara detaljer innan Christensens ersättare kan offentliggöras.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport