CS:GO
English version

Fifflaren: ”Olofmeister är den bäste spelaren i världen”

av Björn Ehrnberg
fifflaren

Om du mot all förmodan inte hade koll på det, så börjar årets andra major på torsdagen.
En som är laddad och redo är tidigare NiP-proffset, Robin ”Fifflaren” Johansson, som återigen tar en plats i kommentatorsbåset inför den stora turneringen.
– I början var jag väldigt nervös, men nu känner jag mig mer komfortabel, berättar Fifflaren för Aftonbladet Esport.

ESL One i Köln drar igång under torsdagseftermiddagen. De bästa lagen i världen är som bekant i Tyskland för att göra upp om de 2,1 miljoner kronorna som finns i prispotten.

En som varit i Köln tidigare, och även fått resa hem med pokalen i bagaget, är Robin ”Fifflaren” Johansson. För ett år sedan vann Ninjas in Pyjamas ESL One som då spelades under Gamescom. Nu har turneringen flyttat in i Lanxess Arena, och samtidigt har som bekant Fifflaren flyttat in bakom kommentatorsdesken.
– Jag är inte nervös längre när jag kommenterar. Jag har lite roligt med det i stället, vilket gör det väldigt avslappnat. I slutet av dagen är jag där för att analysera vad som händer i spelet, men det där med att hypea och sådant är inte riktigt min grej. Jag ska berätta vad lagen gör bra och vad dem gör dåligt.

”Många lag som kan skrälla”

Att Ninjas in Pyjamas skulle upprepa segern från fjolåret är den tidigare ninjan tveksam inför. Däremot finns det ett annat svenskt lag som Fifflaren tror kan bärga segern för de blågula färgerna.
– Det är många bra lag med i turneringen. Det är många lag som kan skrälla. Men i slutet av dagen kommer det fortfarande två av de förväntade lagen i final. Det är klart att saker kan hända, men jag har en väldigt stark känsla av att Fnatic kommer att nå finalen om de inte till och med vinner allt.

Vem blir turneringens MVP?
Olof ”olofmeister” Kajbjer.

Kontroversiellt val?
– Eller hur, säger Fifflaren med ett skratt:
– Olofmeister är den bäste spelaren i världen. Han är ’hands down’ bäst, extremt duktig. Under hela året har han varit hur bra som helst. Jag är väldigt tveksam till att den formen kommer sluta helt plötsligt. Jag tror att han kommer spela lika bra som han alltid gör.

Med sin unika insyn i den professionella CS:GO-scenen bjuder Fifflaren tittarna på sina analyser och förklaringar. Även om tiden är begränsad så ser han det som sitt mål att utbilda tittarna i de olika aspekterna av spelet.
– Som analytiker handlar det också om att ge ut kunskap. För vi har väldigt många nya spelare som kollar på streamen, de kanske bara spelar matchmaking och inte riktigt förstår exakt allt som sker. Då kan vi också utbilda dem som faktiskt vill bli bättre, säger han och fortsätter:
– När jag började kommentera var det många som trodde att jag skulle förfördela Ninjas in Pyjamas. Men jag är nog deras största kritiker för att jag vet vad de kan och hur mycket bättre de borde spela i vissa lägen.

”Individuell skill som avgör”

Inför turneringen förklarar Fifflaren att lagen mer eller mindre slutat bry sig om andra turneringar den senaste månaden. Målet har, enligt Johansson, att inte undanröja eventuella hemligheter som lagen sitter på inför den största turneringen än så länge under 2015.
– Vi har kommit till en punkt i toppen av CS:GO där det är väldigt mycket individuell skill som avgör matcherna. Om du inte har spelare som sätter skotten, så kommer du bli överkörd. För det finns så många lag i scenen som har många talangfulla spelare, gör du ett misstag så kommer det stå dig dyrt. Det spelar ingen roll hur bra taktiker du har, om du inte sätter skotten så kommer man att förlora.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport