CS:GO
English version

Fnatic får sin Dreamhack-revansch: ”Det är något speciellt med att spela här”

av Björn Ehrnberg

Fnatic fick äntligen sin revansch i en Dreamhack-turnering på svensk mark
Efter uttåget ur Dreamhack Stockholm och boost-debaclet under Dreamhack Winter står världens bästa lag återigen på toppen av en svensk turnering.
– Det känns självklart fantastiskt att vinna en turnering, men det känns än bättre att göra det på svensk mark, säger en lycklig Markus ”pronax” Wallsten efter segern över Na’Vi.

Fnatic har återigen vunnit en Dreamhack-turnering på svensk mark. I finalen av Dreamhack Summer besegrade det svenska storlaget sina ukrainska rivaler i Na’Vi med 2-0.

Finalen blev rafflande, spännande och levererade Counter-Strike på absolut högsta nivå. Förvisso plockade Fnatic hem Mirage förhållandevis enkelt, men Dreamhack-publiken på plats satt som på nålar när Train började gå mot ett avgörande.

”Helt fantastiskt”

Vid ställningen 14-14 plockade Freddy ’KRiMZ’ Johansson fram sitt makalösa spel från våren. Med tre kills i det mest dramatiska läget, kunde Fnatic ta matchen till 15-14. Sista rundan blev sedan en dans mot slutsegern.
– Det var helt fantastiskt att se hela arenan ställa sig upp och hylla oss efteråt. Jag har aldrig, och då menar jag aldrig, upplevt något sådant, säger Markus ”pronax” Wallsten till Aftonbladet.

Titeln innebär något av en revansch för Fnatic. Efter segern i Dreamhack Winter 2013, har återkommande motgångar i DH-turneringar blivit något av en standard för Olof ”olofmeister” Kajbjer, Jesper ”jw” Wecksell, Robin ”flusha” Rönnquist, pronax och Krimz. Men nu fick de äntligen sin revansch och plockar hem en prischeck på 160 000 kronor. En revansch som kan sätta nytt positivt ljus på det orange-svarta svensklaget.
– Jag har redan känt av att folks syn på oss förändrats rätt mycket. Samtidigt har jag alltid gillat att åka till andra länder och besegra hemmalagen, nu kanske det blir så att vi också är hemmalag i Sverige.

Känns det skönt igen att få vinna på Dreamhack?
– Ja. Det känns jävligt bra. Det är något speciellt med att spela här. Alla fans som är här gör det riktigt skönt att spela här.

”Sånt som händer i sådana ögonblick”

Men revanschen sträcker sig inte bara till DreamHack-event. I förra helgen föll Fnatic tungt mot danska Team SoloMid, och mitt under pågående final mot de som seglat upp som Fnatics tuffaste motståndare kunde man klart se en hätsk diskussion mellan de världsberömda spelarna i laget.
– Det är sådant som händer i sådana ögonblick. Det är ingen som tar sådana konversationer personligt, och vi går igenom vad som hänt efter matcherna. När vi diskuterat allt är vi så klart vänner. Men den förlusten sved.
– Jag tror att det är bra för laget att folk blir sura, för vi vill alla vinna, vi vill bli bättre liksom.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport