CS:GO

Fnatic klara för final i ESEA: ”VP blir tuffa”

av Björn Ehrnberg
fnatic

Fnatic besegrade iBUYPOWER i loser-bracket-finalen i ESEA-slutspelet som utspelar sig på andra sidan Atlanten. Svenskarna vann på Cache med 16-12 uppföljt av 16-9 på Inferno. Och nu väntar polackerna Virtus.Pro i finalen.
– Vår kreativitet är på väg tillbaka, säger Jonatan ”Devilwalk” Lundberg efter matchen.

På lördagen åkte svenska topplaget Fnatic på en förlust mot Virtus.Pro vilket innebar att de ställdes mot det lokala hoppet iBUYPOWER i loser-bracket-finalen.

Fnatic, som valde att lämna Dreamhack Winter efter en kontroversiell boost på Overpass, såg ut som om inget hänt. På Cache dominerade svenskarna i sedvanlig ordning. Terroristsidan gick överraskande bra och laget kunde sedan enkelt stänga matchen efter sidbytet.

På Inferno såg det återigen ut som att laget inte störts betänkligt efter walk over-dramat i Jönköping. Med en stark CT-sida följt av en än starkare T-sida kunde de enkelt besegra amerikanerna. Och nu väntar tufft motstånd i finalen.
– Virtus.Pro spelade riktigt bra mot oss igår, och de blir tuffa att möta nu. Paweł ”byali” Bieliński och Jarosław ”pasha” Jarząbkowski har hittat storformen, så kommer få det svårt i finalen – men vi går alltid in för att vinna, säger Jonatan ”Devilwalk Lundberg.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport