CS:GO

Fnatic kollapsade i bronsmatchen: Måste tillbaka till ritbordet

av Björn Ehrnberg
olof

Team Dignitas besegrade det svenska storlaget Fnatic i matchen om tredjepris i MLG X-games. Fnatic, som åkte på en tung förlust mot Ninjas in Pyjamas i semfinalen, levde återigen inte upp till förväntningarna.
– De vaknade upp i en mardröm och kunde inte stänga Mirage-kartan, säger experten Daniel ”ddk” Kapadia i sändningen.

Matchen om tredjepris på MLG X-games inleddes på Nuke, en karta som Fnatic ökänt haft svårt för. Något som också visade sig i matchen mot Team Dignitas. När den sista röken lagt sig stod danskarna som kartsegrare med 16-7. När det sedan var dags för Mirage var det en samlad expertkår som förutspådde en svensk kartvinst, en vinst som lyste med sin frånvaro.
– Att vinna en bäst av tre mot fnatic är inget att skämta om, inte många lag har gjort det. Jag tror bara fyra lag lyckats med det, så det är en bra fjäder i hatten för dignats, säger experten Duncan ”Thorin” Shields efter matchen. Hans kollega utvecklade analysen kring Fnatics formsvacka.
– Fnatic måste gå tillbaka till ritbrädan. De måste se över demos, säger expertkommentatorn, Matthew ‘Sadokist’ Trivett, efter att det svenska storlaget fallit mot sina danska rivaler.

Team Dignitas plockade hem tredjeplatsen efter en intensiv övertid på Mirage. Danskarna,  som annars gjort sig ökända för att falla under trycket åker nu hem från Aspen med över 60 000 kronor i prispengar. Och det var en nöjd lagkapten som berättade om känslorna efter segern och vad som lett till det stora lyftet.
– Cajun och device var våra MVP:s, de vann några viktiga rundor. Det står mellan dem, spelade riktigt bra, säger Peter ”dupreeh” Rasmussen efter segern.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport