CS:GO

Fnatic lämnar walk over – LDLC till final

av Björn Ehrnberg, Michael Gill
fnatics
Fnatic lämnar walk over. Foto: Abraham Engelmark / DreamHack

LDLC är klara för semifinal efter att Fnatic lämnat walk over till semfinalen. LDLC spelar mot Na’Vi klockan 16.30, skriver Dreamhack på Twitter.
 Fnatic har känt sig väldigt ovälkomna under hela turneringen. De kände sig utsatta och valde därför att lämna in en forfeit.., säger Christian Lord, turneringsadministratör på Dreamhack, till Aftonbladet Esport.

Fnatic utnyttjade en kontroversiell boost på Overpass när de behövde det som mest. I kvartsfinalen mot LDLC låg svenskarna under med 13-3 när Olofmeister började hagla ner Scout-skott från en helt oväntad plats som ställde LDLC. I efterhand har det visat sig att Fnatic utnyttjat en så kallad pixel walk, dock var det inte av den anledningen som Dreamhack beslutade att matchens sista karta skulle spelas om.
– Vi står för vårt beslut. Många kommer nog tycka illa om oss efter det här, men det ligger i tävlingsarrangerandets natur. Nu hoppas vi att vi får bra semifinaler och finaler efter det här, säger Tomas ”greykarn” Lyckedal till Aftonbladet Esport.

”Känt sig ovälkomna”

Nu väljer alltså Fnatic att lämna turneringen. Enligt tävlingens ansvarige, Christian ”Hellspawn” Lord, känner sig svenskarna besvikna och beskyllda för något som de inte såg som ett fel. Dessutom berättar han att LDLC var väldigt upprörda över gårdagens beslut.

Är CS:GO-scenen för hård?
– Det är ju ett väldigt hårt klimat på nätet, men det är inte specifikt för e-sportscenen, säger han.

Varför valde Fnatic att lämna walk over?
– Fnatic har känt sig väldigt ovälkomna under hela turneringen. De kände sig utsatta och valde därför att lämna in en forfeit.

Mer information inom kort.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport