CS:GO

Fnatic slaktade Gambit – enkelt till semifinal: ”Var en brutal uppvisning”

av Tobias Lundgren
Fnatic krossade Gambit under kvartsfinalen på ESL One Cologne 2016
Fnatic krossade Gambit under kvartsfinalen på ESL One Cologne 2016. FOTO: HLTV.ORG

Trefaldiga majorsegrarna Fnatic har saknat fixstjärnan Olof ”Olofmeister” Kajbjer, men till deras stora glädje hann armskadan läka ihop lagom till ESL One Cologne.
Och svenskarna visade under fredagskvällen att de övriga lagen kommer få svårt att hindra dem från att ta en fjärde titel.
– Fnatic verkar ha hittat en sådan där fruktansvärd form där de inte kan bli stoppade, säger kommentatorn Anders Blume om matchen mot Gambit.

Svensklaget Fnatic tog en längre väg till slutspelet än de är vana vid, då de fick gå genom losers bracket efter en förlust mot FaZe i gruppspelet. Men efter att ha slagit ut ECS-mästarna Gamers2 och sedan tagit revansch mot FaZe visade Fnatic i kvartsfinalen mot Gambit att storformen är på väg.

Trots att Gambit fick en fin start på Train då de vann pistolrundan och gick upp till 3-0 kunde de inte stoppa tåget Fnatic från att börja rulla. Tack vare en trippel från dennis tog svenskarna första rundan och när Olofmeister sedan kvitterade efter en duell mot Dmitry ”hooch” Bogdanov blev CIS-laget lämnat på perrongen. Efter 12-4 i halvtid kunde Fnatic sedan stänga kartan med 16-5.
– Fnatic verkar ha hittat en sådan där fruktansvärd form där de inte kan bli stoppade, menade kommentatorn Anders Blume mitt under Train-uppgörelsen.

Fnatic lekte med Gambit på Cache

När lagen sedan gick vidare till Cache upprepade historien sig, men den här gången blev mardrömmen än värre för Gambit då Fnatic vann pistolrundan som Terrorister. Trots att Dauren ”AdreN” Kystaubayev briljerade med fyra kills och tog sitt lag till 1-3 sprang svenskarna sedan ifrån Gambit. Vid 8-2 till Fnatic tog utmanarna timeout, men den gjorde föga nytta. Efter 12-3 i halvtid kunde Fnatic vinna ännu en pistolrunda och gå rena upp till 16-3, detta efter att ha lekt rejält med Gambit de sista rundorna.
– Det var en brutal uppvisning av Fnatic, säger Auguste ”Semmler” Massonnatte.

”Jag tror det kommer rulla på nu”

Och Freddy ”KRIMZ” Johansson verkade nöjd med sitt lags insats, samtidigt som han var relativt ödmjuk efter uppvisningen.
– Vår plan fungerade och vi satte skotten, det är inte mer att säga om det. Gambit spelade bra men vi har fått tillbaka självförtroendet så det är inte lätt att slå oss, säger stjärnan.
Och för alla svenska fans som drömmer om en fjärde titel på söndag bådar Johanssons avslutande ord gott.
– Jag tror det kommer rulla på nu.

Liquid skrällde mot Na’Vi

I kvällens tredje kvartsfinal lyckades Team Liquid skrälla rejält då de slog ut ukrainska Na’Vi efter en nagelbitare som gick till tre matcher. Den amerikanska organisationen lyckades till slut stänga matchen på Cobblestone där de stod för en rejäl insats. Därmed är de klara för andra raka semifinalen på en major.
– Det var en av min karriärs svåraste matcher. Jag spelade inte särskilt bra, men mina lagkamrater klev fram när det behövdes. Jag är så glad just nu, det är en fantastisk känsla att spela andra semifinalen i rad, säger Spencer ”Hiko” Martin efter bragden.

I morgon möts Virtus.Pro och SK Gaming i den första semifinalen, sedan ställs svenskhoppet Fnatic mot amerikanerna i Team Liquid.

RESULTAT KVARTSFINALER

Virtus.Pro – Astralis 2-0
SK Gaming – Flipsid3 2-0
Team Liquid – Na’Vi 2-1
Fnatic – Gambit 2-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport