CS:GO

Fnatic slår ut NiP i Gfinity: ”Vi spelar alltid jämnt mot NiP”

av Björn Ehrnberg
nipfnatic

I en av de mest dramatiska matcherna på länge lyckades Fnatic dra det längsta stråt mot Ninjas in Pyjamas och är nu klara för final i Gfinity.
Matchen slutade 3-2 till de orangea efter makalös spänning.
– Vi spelar alltid jämt mot NiP, och det var en tuff match att spela, konstaterar Olof ”olofmeister” Kajbjer efter segern.

Ninjas in Pyjamas är utslagna ur Gfinity efter en oerhörd spännande semifinal mot Fnatic som spelades på samtliga fem kartor. Efter att med kniven mot strupen räddat Dust2 lyckades ninjorna ta kartan till överspel som de sedermera vann.

På Cobblestone åkte NiP däremot på en rejäl CS-lektion och förlorade med 16-1 efter briljant CT-spel från Fnatic. Därefter väntade Mirage, en karta som Ninjas in Pyjamas valt.

Återigen blev det en jämn fight som slutade 16-13 efter att Fnatic stått för en smärre upphämtning på CT-sidan trots att ha förlorat pistolrundan efter halvtidsvilan.

Men spänningen blev monumental när de två bästa svenska lagen gjorde upp på Inferno, en karta som den samlade expertkåren på analysdesken på förhand gav till Fnatic. Och vid ställningen 15-4 såg de ut att få äta upp sina ord riktigt hårt, men Fnatic lyckades med det nästintill omöjliga och vände till 15-15. Men återigen föll de orangea under övertiden.

När sista röken lagt sig och skotten sluta vina på train stod Fnatic som segrare och de är nu klara för final där de antingen ställs mot Team EnvyUs och Virtus.Pro.
– Jag vill alltid besegra Pasha, säger Olof ”olofmeister” Kajbjer på frågan vilka han helst vill möta i finalen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport