CS:GO

Fnatic vinner sin tredje raka turnering: ”Vi är definitivt bäst i världen”

av Simon Engstrand

Fnatic var på gränsen att slås ut redan i gruppspelet – men slog sig tillbaka och hamnade i final mot Na’vi.
När jätteligan skulle avgöras var det en extremt jämn nagelbitare som tittarna fick beskåda och till sist var det blå/gula hjältarna som segrade.
– Vi är definitivt bäst i världen, konstaterade Dennis ”dennis” Edman efter vinsten.

Svenska hjältarna från Fnatic, med sin relativt nyligen rekryterade Dennis ”dennis” Edman, var enbart en förlust från att lämna finalturneringen av ESL ESEA Pro League säsong två redan i gruppspelet. Men då såg de till att vända på steken, koppla i en högre växel och köra förbi Team Liquid och ? raka vägen till final. Där väntade Na’vi.

Precis som flera gånger tidigare talade experterna om hur starka östeuropeerna verkat på senare tid, men inledningsvis i matchen såg det inte ut som Igor ”Flamie” Vasilyev och hans mannar skulle segra.

För trots två extremt jämna matcher var det Svea rikes representanter som lyckades knipa kartorna, båda med 16-14. Fnatic hade till och med lyckades vända ett stort underläge på första kartan Inferno, från 12-3 till 16-14.

Därefter var det Na’vis tur att skina. På nästa karta mirage kom nämligen resultatet de väntat på. Med starka 16-6 kunde de reducera svenskarnas ledning till 2-1. Följande kartan Train gick även den Na’vis fickor med 16-14.

I slutändan stod enbart en karta mellan de två giganterna och stora priset. På Cobblestone skulle allt avgöras. Och där lyckades Na’vi inte riktigt leverera hela vägen.
Efter röken hade lagt sig var det nämligen svenska Fnatic som i stället fick klättra högst upp på prispallen, efter kartvinst med 16-6.
– Det känns riktigt bra, och vi är definitivt bäst i världen, konstaterade Dennis efter nagelbitaren, och fortsatte med beröm åt motståndarna:
– De spelade riktigt bra och jag är väldigt imponerad, sa han.

Sedan Dennis gick med i Fnatic har svenska laget vunnit tre turneringar på raken, Dreamhack Winter 2015, Fragbite Masters och ESL ESEA Pro League säsong två. Tack vare den allra senaste bedriften kan svenskarna nu flyga hem cirka 850 000 kronor rikare. Nu återstår att se vad stjärnorna har att bjuda på år 2016.

Slutresultat i ESL ESEA Pro League säsong två

1. Fnatic
2. Na’vi
3-4. ?
3-4. Team EnvyUs
5-6. Team Liquid
5-6. Luminosity Gaming
7-8. Conquest
7-8. Counter Logic Gaming

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport