CS:GO

Skandalspelaren talar ut om livstidsdomen: ”Jag förstår inte”

av Simon Engstrand
fxyoTOPP

Flera lag har åkt dit för matchriggning och på tisdagen kom den slutgiltiga domen från Valve: Spelarna stängs av på livstid.
Beslutet diskuteras för fulla muggar, och nu talar franske Joey ”fxy0” Schlosser ut.
”Varför ska jag behöva vänta ett år bara för att bli avstängd på livstid? Tog det Valve så lång tid att bestämma sig? Knappast”, skriver han.

På tisdagen gick Valve ut med ett beslut: Spelare som bevisligen riggat matcher stängs av livet ut. Från communityt flödar både kritik och hyllningar.

Frågan som diskuteras är om straffet är för hårt eller rättfärdigat. Och mitt i debaclet har franske Joey ”fxy0” Schlosser, som i februari avslöjade att han och laget Epsilon förlorat matcher med flit och därefter stängdes av ett år, gått ut med ett uttalande:
”Jag förstår inte. När jag accepterade mitt straff lovade Valve att gå tillbaka och tänka över fallet ett år senare”, inleder han.
”Varför ska jag behöva vänta ett år bara för att bli avstängd på livstid? Tog det Valve så lång tid att bestämma sig? Knappast. Särskilt inte med tanke på att alla får samma straff oavsett situation och vinst”.

Vidare ifrågasätter den numer livstidsdömde franske spelaren om Valve verkligen ska agera ”både domare och jury” när de tar dessa beslut, samt kritiserar spelutvecklarna för att de inte ens pratat med honom om domen.
”Jag tycker alla förtjänar en andra chans, speciellt i dagens klimat där alla organisationer gör som Valve säger. Det handlar inte bara om fyra majors, utan alla stora evenemang – och min status som professionell spelare”.
”Det enda jag vill be från Valve är att döma mig utifrån mina egna handlingar, och inte i en grupp med andra – och med särskilt hänsyn till att jag redan varit avstängd ett år utan att göra något fel under den tiden”, skriver fxy0.

Läs hela uttalandet från fxy0 här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport