CS:GO

Franske stjärnan VAC-bannad

av Björn Ehrnberg
titan632

Den franske CS:GO-stjärnspelaren Hovik ”KQLY” Tovmassian har blivit VAC-bannad.
– Vi granskar just nu en VAC-ban mot KQLY. Han blev bannad i samband med att han skulle hoppa in på vår vanliga server i vårt träningshus, skriver Titan i ett offentligt uttalande på Twitter.

Det var på torsdagskvällen som den franske CS:GO-stjärnan Hovik ”KQLY” Tovmassian blev VAC-bannad. En VAC-ban innebär att Valves antifusk-system upptäckt att fusk pågått på spelarens Steam-konto.
– Vi måste tyvärr informera att vi temporärt stängt av KQLY från vår trupp, skriver Titan på sin Facebooksida.

På den franske stjärnans Steamkonto står det att spelaren fått en VAC-ban. Tidigare har Valve varit svåra att nå i liknande situationer. Och samtidigt har företaget slagit fast att en VAC-ban aldrig kan lyftas. Men Titan hoppas skapa en konversation med spelutvecklarna.
– Vi är just nu i kontakt med Valve för att utreda vad som kan ha skapat den här situationen och vi kommer hålla alla informerade.

Inom en dryg vecka går Dreamhack Winter av stapeln. En av årets största turneringar med miljontals kronor i prispotten. Dock väljer Dreamhack att inte kommentera KQLY:s VAC-ban.
– Vi kommer att fatta ett beslut under morgondagen och kan återkomma med ett beslut runt lunchtid, säger Dreamhacks pressansvarige, Fredrik Nyström, till Aftonbladet Esport.

Den senaste tiden har flera spelare drabbats av VAC-bans efter misstänkt fusk. Den mest uppmärksammade skedde mitt under en match då svenske Joel ”Emilio” Mako blev utslängd och avstängd. I dag blev även tyske Simon ”smn” Beck VAC-bannad och han har tidigare sagt att fler proffsspelare kommer att stängas av i framtiden.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport