CS:GO
English version

Cloud9-stjärnan om framgångarna: ”Vi är inte nöjda förrän vi vinner”

av Simon Engstrand
Ryan "fREAKAZOID" Abadir
Ryan ”fREAKAZOID” Abadir

Cloud9 har länge varit bland de mest populära lagen inom CS:GO – och på senare tid har de även gjort fansen glada med starka resultat.
Enligt Ryan ”fREAKAZOID” Abadir har femman dock fortfarande mer att komma med.
– Jag tror sannerligen att vi kommer vinna Cologne-turneringen, säger stjärnan till Aftonbladet Esport.

För två månader sedan hade få räknat Cloud9 till världseliten. Ännu färre hade trott de skulle vara ett tippat lag att vinna bucklan på ESL One Cologne. Men på senare tid har amerikanarna totalvänt och bevisat sig vara en utav världens mest talangfyllda grupp spelare, och enligt en av stjärnorna har de mycket mer att komma med.
– Jag tycker våran skill nivå är betydligt mycket högre än vad folk inser, som med Seans ledning är en dödligt kombination och anledningen till att vi lyckats så pass bra. Vi är dock inte nöjda förrän vi vunnit, och till och med då måste showen fortsätta, säger Ryan ”fREAKAZOID” Abadir till Aftonbladet Esport.

Under senare tid har Cloud9 presterat på högsta nivå och placerat top 3 i flera turneringar mot några av världens bästa lag. De imponerande resultaten kan dock inte enbart förklaras med spelarnas råa talang, för enligt fREAKAZOID är den sociala faktorn och vänskapen en avgörande del.
– Vi flyter ihop bra som ett lag. Vi kommer överens riktigt bra utan för spelet och det märks på hur vi lirar. Vissa lag kommer inte överens utanför spelet, men vi har allihop en riktig ”bro”-kärlek till varandra och vår management, säger entry-fraggern.

Ni verkar också ha utvecklats mycket individuellt, och vinner fler 1v1 dueller och clutcher än förr. Är det något som du själv märkt av, eller är det bara jag som inbillar mig?
– Nej, det är tveklöst. Det har varit fantastiskt att bevittna så många clutchar och galna rundor, eftersom det oftast inte är jag som gör dem, säger han med ett skratt och fortsätter:
– Det är den stora mängden talang som gör det möjligt.

Jag tror att vi kommer vinna ESL One Cologne

I helgen får Cloud9 chansen att bevisa sig en gång för alla. I major-turneringen ESL One Cologne kommer de fajtas mot den absoluta världseliten inom CS:GO, i vad många anser är den mest oförutsägbara majorn någonsin.
– Jag förväntar mig inget mindre än att vinna. Om du inte tror att du kan slå de bästa, varför ens försöka? Man spelar för att vara bäst, inte medelmåttig. Det är åtminstone så jag och mitt lag ser på det. Jag tror att vi kommer vinna ESL One Cologne, förklarar fREAKAZOID.

Entry-fraggern blev under vårens ”shuffle” den nyaste medlemmen i Cloud9, tillsammans med Tyler ”Skadoodle” Latham. Innan dess levde han ett väldigt annorlunda liv.
– Jag behövde anpassa mig – från ett studentliv, där jag pluggade väldigt hård, spelade i skolans rugby-lag och höll ihop ett långdistansförhållande – till vad jag gör idag. Att resa runt är väldigt hårt med tanke på att vi jämt och ständigt byter tidszoner, vilket kan vara tungt för kroppen.

”Dina skins kan dra åt helvete”

I mitten av juli fick fREAKAZOID ta emot massiva mängder hat från personer som spelat bort sina skin i matcher där Cloud9 förlorat. Under en streamingsession fick stjärnan nog, och lät alla tittare veta att han minsann ”skiter i era sins”. Han är dock inte emot konceptet som helhet.
– Missförstå mig inte, jag älskar idéen att byta och satsa skins. Men vad som inte är rätt är då folk blir arga på en individ eller ett lag, för att de själva förlorat ett vad. Det är inte logiskt. De måste förstå att de satsar skins på någonting med osäker utgång, och om de blir arga på någon annan för att de själva förlorat så har jag ingen kommentar om vad för slags person den människan är, säger han och fortsätter:
– Jag tror att det hjälper spelet utvecklas eftersom det bidrar med extra spänning. Folk vill att deras lag ska vinna ännu mer när de satsat skins.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport