CS:GO
English version

G2-stjärnan om coach-jakten: ”Vi har kollat på gamla legender, till exempel Robban”

av Simon Engstrand

Trots styrkebesked på majorn i Cluj-Napoca gick före detta Gamers2-spelaren, Dennis ”dennis” Edman, över till Fnatic.
I stället rekryterade G2 danske talangen Philip ”Aizy” Aistrup och nu saknas bara en sista, men viktig pusselbit, coachen.
– Vi har kollat på gamla legender, till exempel Robert ”Robban” Dahlström har vi kollat på, avslöjar G2-stjärnan Mikail ”Maikelele” Bill för Aftonbladet Esport.

Mikail ”Maikelele” Bill och hans mannar i Gamers2, G2, chockade Counter-Strike:Global Offensive-världen när de på den senaste major-turneringen kom till semifinal och var där på gränsen att slå ut Team EnvyUs, laget som senare vann rubbet.

Men efter styrkebeskedet har femman genomgått förändringar. Markus ”pronax” Wallsten lämnade Fnatic och i stället tog före detta G2-spelaren Dennis ”dennis” Edman över, vilket lämnade G2 med en man kort.
– Dennis är ju en exceptionell spelare. Han är bra på alla sätt och vis. Inte bara på att skjuta – utan också att ”calla”, allting. En bra all-round spelare, säger Maikelele, som nu är den sista svensken i G2, till Aftonbladet Esport.

”Kommer med mer eldkraft”

I samband med att Dennis gick över till Fnatic tog G2 in en ny spelare. Från Team Dignitas värvades danske talangen Philip ”Aizy” Aistrup som lagets femte och sista stjärna.
– Jag vågar säga att han förmodligen kommer med mer eldkraft. Han är inte lika komplett som Dennis, men han kan bli lika bra som Dennis. Så bytet att ta in Aizy var en självklarhet för oss, berättar Maikelele.

Hur kom ni fram till just Aizy?
– Man följer ju alla spelare och alla lag när man lirar på proffsnivå, så man vet vad han är kapabel till. Vi var i kontakt med honom tidigare, men med dagens kontrakt är det inte lika lätt att bryta – inte lika lätt att bryta kontrakten. De begärde en för stor summa pengar som vi inte kunde betala just då. Nu hade han i stället tre-fyra månader kvar på sitt kontrakt, så då gick de med på att sälja.

”Tror starkt på att vi blir top 3 i världen”

Den ombyggda G2-femman har redan fått en chans att bevisa sig. På IEM San José, som spelades förra helgen, vann de sin inledande match mot amerikanska Counter Logic Gaming, men slogs ut direkt efteråt mot Team Solomid. Maikelele ser väldigt ljust på framtiden.
– Jag skulle kunna säga att vi förändras till det positiva, det enda vi saknar nu är en coach som kan leda taktikerna för oss, det är det vi kollar på just nu, för nästa år tror jag starkt på att vi blir top 3 i världen.

G2 har tidigare lirat med flera olika coacher. De började resan med Danniel ”Dalito” Morales, som senare tvingades lämna på grund av en liggande VAC-avstängning. Senare fick Nikola ”LEGIJA” Ninic chansen, men även han fick kicken. Kanske är det tredje gången gillt som gäller, för nu är laget på jakt efter en ny coach.
– Vi kollar på vad som finns. Vi vill ha någon som passar oss, inte bara inom spelet utan även socialt – för han kommer ju hänga med hela tiden. Vi har kollat på gamla legender, till exempel Robert ”Robban” Dahlström har vi kollat på. Vi vet inte än, det är långt ifrån hundra, vi får se vad som händer, säger Maikelele.

”En del av mig vill ju fortfarande göra comeback”

1.6-veteranen Robban lämnade CS-scenen när communityt gick över till Global Offensive. Förr i tiden spelade han i stora lag som Ninjas in Pyjamas och SK Gaming med legendarer som bland annat Emil ”HeatoN” Christensen och Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund. På senare tid har det ryktats om en comeback, men hittills har den främst bestått av streaming på Twitch.
– Jag har fått lite olika erbjudanden till nästa år men exakt vad eller från vilka kan jag tyvärr inte avslöja. En del av mig vill ju fortfarande göra en comeback som spelare men absolut skulle jag kunna tänka mig en roll som coach också om det känns rätt, säger Robban till Aftonbladet Esport.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport