CS:GO
English version

G2:s nykomling om klivet till toppen: ”Vill visa världen vad vi är kapabla till”

av Simon Engstrand
Alexandre "bodyy" Pianaro. Foto: Hltv.org
Alexandre ”bodyy” Pianaro. Foto: Hltv.org

Efter ännu en fransk lagkarusell fick Alexandre ”bodyy” Pianaro sin första stora chans i ett av scenens topplag, G2 Esports.
Sedan dess har truppen levererat starka resultat både offline och online.
– Vi vill visa världen vad vi är kapabla till! säger den unge talangen till Aftonbladet Esport.

Alexandre ”bodyy” Pianaro är bara 19 år gammal, men är redan en av pusselbitarna som tagit G2 Esports från ett problemkantat lag till att på bara några veckor skicka styrkebesked och besegra flera av CS:GO-scenens absolut bästa lag.

Hans väg till proffslivet kom dock något slumpartat efter en serie olyckliga händelser. Talangen klev i tidig ålder in i universitetsvärlden för att plugga, men insåg snart att han valt en linje som inte passade honom.

Fransmannen hoppade av skolan och tog ett ”vanligt” jobb, men då kom en livs chans: Team LDLC ville ha med honom till sitt lag.
– De gav oss chansen att leva på att spela CS, så efter det har jag inte gått tillbaka till studierna. Jag flyttade nyligen ut från mammas lägenhet och bor nu med min flickvän i södra Spanien, nära stranden, och jag trivs verkligen jättebra, berättar Bodyy när Aftonbladet Esport når honom.

Färskt blod i toppscenen

Sex månader passerade, och snart blev världen varse om ännu en stor lagkarusell i franska scenen. Bodyy fick se lagkamraten Timothée ”DEVIL” Démolon plockas upp av de regerande major-mästarna Team EnvyUs, och hans egna lag, LDLC, satt därmed i en minst sagt tuff sist.

Men snart kom ytterligare en stor bomb: Kevin ”Ex6TenZ” Droolans, den då längst stående medlemmen i G2 Esports, fick lämna laget. I samma ögonblick öppnades en ny dörr for bodyy – och den unge talangen tog genast chansen att få spela med laget.
– När de frågade mig blev jag så glad och motiverad att få chansen i ett av de bästa lagen. De är fyra fantastiska spelare, och de har en riktigt grym manager, som jag brukade se på streams och vilja lira med. Jag kände dock inte spelarna innan, men för att vara helt ärlig så är alla riktigt schyssta. Enligt mig har jag kommit in bra i laget.

Samtidigt som franska scenens topplag fick sällskap av nya spelare så stod LDLC två man kort. Snart blev det dock klart att Ex6TenZ skulle bygga ett nytt lag under LDLC:s fana, och enligt bodyy finns det en hel del talanger att välja på.
– Jag har spelat i semi-eliten i två år, och det finns några spelare som har bra potential. Alla i mitt gamla LDLC-lag har den potentialen och det säger jag inte bara för att jag känner dem.

”Vi har en ljus framtid”

Bodyys debut med G2 kom på Dreamhack Masters i Malmö, men resan blev inte direkt en lycklig berättelse. Efter två raka förluster hade spelarna blivit utslagna och fick besviket resa hem tomhänta.
– Det var inte förvånande, innan turneringen hade vi bokstavligt talat inte förberett oss alls. Jag hade gått med bara några dagar innan, säger fransmannen om första tävlingen.

Men efteråt tog det inte lång tid innan femman var tillbaka på fötterna. Efter tre veckor av hård träning reste stjärnorna norrut till London för att tävla på ESL Pro League-finalerna. Med nyfunnen styrka chockade fransmännen hela CS:GO-communityt, och säkrade slutligen silvermedaljer efter en dramatisk och nervkittlande final mot Luminosity Gaming.
– Vi tränade i nästan tre veckor och lät inte någon tid gå åt spillo, och jag antar att det lönade sig, säger bodyy om framgångarna.

Sedan dess har G2 Esports fortsatt att bevisa sig online. Richard ”shox” Papillon och Adil ”ScreaM” Benrlitom har levererat gudomliga insatser och nu får tiden utvisa hur långt laget kan gå.

Är det här början på en ny era?
– Jag vet inte riktigt hur allt fungerade i laget innan jag klev in, men utifrån vad de sagt till mig så har vi en helt annan inställning nu. Med tanke på våra senaste resultat skulle jag åtminstone säga att det här är ett nytt steg för oss.

Nu får du chansen att resa världen över och tävla i CS:GO, hur är det?
– Det är en dröm att få göra det du älskar, tävla och se hela världen samtidigt. Det är en helt otrolig livsstil och jag skulle inte byta det mot något.

Nu har du tagit ett steg in i CS:GO:s toppscen. Hur tycker du att du har presterat hittills och känner du någon press?
– Jag har fortfarande mycket att lära. Jag gör allt jag kan för att komma ikapp mina lagkamrater och bli en bra CS-spelare. Själv har jag väl inte presterat dåligt, men jag vet att jag kan bli mycket bättre tack vare hjälpen som de andra erbjuder. Det är såklart en del press, för man vill ju bevisa att de gjorde rätt beslut att plocka upp just mig.

På ett mer individuellt plan, hur skulle du beskriva din spelstil?
– Jag är snubben som älskar att gå först in och slåss och ge laget en fördel, den som alltid söker dueller. När vi rushar någonstans är jag oftast den som går in först och rensar. Så jag är väl rätt aggressiv.

Så vad tror du nu om lagets framtid?
– Enligt mig har vi en ljus framtid, och det är ju det som våra resultat har visat också. Målet är att gå vidare till slutspel i ELEAGUE och ESL One Cologne. Vi vill visa världen vad vi är kapabla till!

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport