CS:GO
English version

Gaming Resorts VD: ”Jag kommer förmodligen lämna min position och hitta någon bättre lämpad”

av Simon Engstrand

Gaming Paradise-turneringen i Slovenien har stött på flera bekymmer som orsakat dryga förseningar.
Kinguin-stjärnan Mikail ”Maikelele” Bill som är på plats beskriver situationen som att ”allt har varit problem” och lägger det tunga ansvaret på en specifik person.
– Han gör inte sitt jobb och han bryr sig inte tillräckligt mycket, och då sätter han ju annat folk i skiten, säger Maikelele till Aftonbladet Esport.

Gaming Paradise i Slovenien har råkat ut för stora bekymmer. En rad problem har avlossat varandra efter att datorerna först inte dök upp i tid. Från ett utifrånperspektiv kan det hela verka ganska kaosartat, en bild som svenske Team Kinguin-stjärnan Mikail ”Maikelele” Bill håller med om.
– Haha, ja. Mer eller mindre, säger han till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Allt har varit problem. De har inte haft skärmar, de har inte haft datorer, när de fick datorer så hade de inga grafikkort.
– De här problemen upptäcktes just när turneringen skulle starta, samtidigt upptäckte de alltså att ’fan vi har inga grafikkort’ – ’ja, men då får vi skjuta upp i fyra timmar’. Och så sa de till oss spelare att ’det börjar om två timmar’. Då satt man och väntade lite, sedan sa de ’det börjar om två timmar igen’. Sedan kom man tillbaks – ’två timmar till’. Sedan slutade det med typ 13 timmars fördröjning.

Turneringen i Slovenien arrangeras utav The Gaming Resort. Och efter alla förseningar, samt en dota2-turnering som ställts in, konstaterar Maikelele att det stora ansvaret vilar hos en enskild individ.
– Problemet ligger ju i han som bokar allting, säger Maikelele som inte vill avslöja personens namn.
– Det är en av ägarna från ett utav företagen som har tagit på sig alla uppgifter att boka in datorer, boka skärmar och allt sånt man behöver för att kunna spela CS. Han gör inte sitt jobb och han bryr sig inte tillräckligt mycket, och då sätter han ju annat folk i skiten, alla andra företag. Det är det som har varit problemet. De skäms ju när man pratar med dem, allihopa, alla andra. De vill inte att det ska vara såhär och vill bara avsluta allting.

”Oklart om vi ens skulle få pengar om vi vinner”

I turneringen kommer Kinguin drabba samman mot Na’vi, en match som i skrivande stund skjutits upp vid flera tillfällen. Inför mötet verkar Maikelele pessimistisk.

Vad har du för tankar om matchen?
– Jag vet inte. Det är så svårt att säga. De kanske är sega, irriterade, arga, plus att de ska till ESL Dubai och kommer väl inte lägga ner lika mycket tid på den här turneringen som de lägger på Dubai. Jag tror väl att vi har en stor chans att vinna allting. Även fast för mig är det lite oklart om vi ens skulle få pengar om vi vinner.

”Jag kommer förmodligen lämna min position”

När Aftonbladet Esport kontaktar The Gaming Resort får vi reda på att personen i fråga heter Saša Bulić och är VD på företaget. Han beskriver situationen snarlikt som Maikelele: ”en kombination av flera stora problem som orsakat långa fördröjningar”.
Men att han inte skulle bry sig ställer han sig starkt emot.
– Det är inte sant. Det är bara inte sant. Det är så jag normalt beter mig när det kommer till adrenalin, jag ler. Folk förstår inte och det har försatt mig i trubbel tidigare, säger Bulić till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Jag är verkligen ledsen, det här skadar all möda jag lagt ner för att skapa detta. Ibland har man tur och ibland inte. Vi göra vårat bästa för att fixa detta.

Hur ska ni förhindra detta till framtida evenemang?
– När jag arrangerar nästa turnering så kommer något sånt här aldrig hända igen. Jag kommer förmodligen lämna min position och hitta någon annan som kan göra det bättre, säger Bulić.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport