CS:GO

Get_Right: ”Det här är pricken över i på allting”

av Tobias Lundgren

Uträknade, hånade och i en enorm formsvacka innan ESL One i Köln.
Men till sist stod ändå Ninjas in Pyjamas där som segrare i sin första Major någonsin – mycket tack vare en nyvaknad stjärnspelare i form av Christopher ”Get_Right” Alesund.
– Det här är pricken över i på allt och tar över alla andra minnen jag har, säger han efter historiska segern.

Trots att de dominerat CS:GO-scenen sedan spelet släpptes hade Ninjas in Pyjamas inte vunnit en enda Major-turnering. Efter två finaler där de förlorade mot Fnatic på Dreamhack Winter 2013 och mot Virtus Pro 2014 kom NiP till ESL One i Köln totalt uträknade av communityn. Men själva tvivlade de aldrig, och det visade laget på allra bästa sätt: Genom att vinna.
Efter en enorm rysare, återigen mot ärkerivalerna Fnatic, kunde Ninjas in Pyjamas äntligen höja trofén över huvudet framför de lyriska fansen vid scenkanten.
– Det går inte säga hur stort det här är för oss. Att komma tillbaka så här och visa hur bra vi är. Det här har vi längtat efter, säger Adam ”Friberg” Friberg.

”Skiter i statistiken”

Och det var mycket tack vare en återuppvaknad hjälte som NiP tog hem segern.
Christopher ”Get_Right” Alesund, vars formsvacka varit lika djupt som lagets, visade att han återigen gör anspråk på tronen som världens bästa CS:GO-spelare genom att leda sitt lag till segern.
På motståndarna Fnatics val av karta, Cobblestone, avslutade han matchen med enorma 32-16 i statistiken. Men själv tar hjälten sin insats med en nypa salt.
– Alla skiter i statistiken bara vi vinner som ett lag. Jag behöver inte ha 20 kills på scoren om jag istället bara har fem, men fem viktiga som hjälper laget. Folk borde skita i statistiken, jag bryr mig inte, säger han.

”Är pricken på i över allt”

Fnatic valde Cobblestone, en karta ni spelat flera gånger under veckan. Vad tror du de tänker nu?
– Jag tror de gräver ner sig i sanden och är ganska irriterade över det nu. Men ibland måste man lita på sig själv. De tyckte väl att vi var skakiga på Cobble, så det var helt rätt av dem.
Hur ska ni fira det här nu?
– Först ska jag svara på SMS och prata med min tjej. Hon vet hur mycket det här betyder för mig och min familj. Det här är pricken över i på allt och tar över alla minnen jag har, säger han efter historiska segern.
Förutom titeln kan NiP räkna in 100 000 dollar i prispengar. Fnatic får 50 000 dollar för andraplatsen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport