CS:GO

GeT_RiGhT: ”I min värld är vi alltid favoriter”

av Björn Ehrnberg
christopher

Ninjas in Pyjamas har avancerat vidare från gruppspelet i den finska turneringen Asus Rog 2015. Det stod klart efter att laget enkelt avfärdat hemmahoppet 3DMAX. Och det var en spelsugen världsstjärna som mötte experterna efter drabbningen.
– Jag vill spela mer, säger Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund efter avancemanget.

Turneringen Asus Rog 2015 drog igång med dunder och brak när det stjärnspäckade laget Virtus.Pro fick respass från Finland redan under gruppspelet. Det tyska laget Penta Gaming imponerade stort och plockade ner jättarna på jorden. När de polska truppen sedan skulle tampas om en andraplats i gruppen, och avancemang till slutspelet, åkte de på en ukrainsk mina i form av Hellraisers.

I den andra gruppen var hemmafavoriten 3DMAX nära att tråckla sig vidare efter briljant spel mot Titan, som inte stod att känna igen. Men med Kenny ”KennyS” Schrub i laget lyckades fransmännen slutligen avancera. Vid sidan av hemmafavoriten hittade vi även det enda svenska hoppet i turneringen i grupp B, nämligen Ninjas in Pyjamas.

Efter MLG X-Games i Aspen fick de svenska stjärnorna resa i över 30 timmar för att lyckas ta sig hem till Sverige. Väl på plats i Finland visade proffsen att de inte ruckats av restiden och vann två raka matcher i sedvanlig briljans.
– Jag tror att vi bara satte våra skott, och vi stängde ner deras spel, säger Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund efter att NiP avancerat till slutspel genom seger över 3DMAX.

Alltid favoriter

Ninjas in Pyjamas har figurerat i de flesta turneringen som ägt rum under den korta tid 2015 har existerat. De, liksom resten av världseliten, åkte över till andra sidan Atlanten för att delta i X-Games. Nu befinner de sig på ett finskt lan, för att nästa vecka spela i Pantamera-turneringen i Stockholm. Och det finns enligt lagets välkände lurker en plan bakom alla dessa deltaganden.
– Vi bestämde oss för att satsa riktigt hårt på en bra semester och att vi sedan skulle satsa lika hårt på CS när året drog igång. Därför kommer vi delta i så många turneringar som möjligt i början av året för att göra oss redo inför de majors som kommer, säger GeT_RiGhT och fortsätter:
– I min värld är vi alltid favoriter oavsett vilken turnering vi går in i. Jag accepterar att andra kanske tycker annorlunda, men om vi misslyckas här kommer jag bli besviken. Skulle vi sedan misslyckas med turneringen som är nästa vecka kommer jag bli vansinnigt besviken, säger den svenske stjärnan.

En förberedande turnering

På frågan om hur Mikail ”Maikelele” Bill passar in i laget, berättar GeT_RiGhT att lagets nye dedikerade AWP:are kom in i truppen riktigt bra och att skämten haglade direkt från början.
– Jag hoppas bara att han trivs i laget och att han vet om att han har hela lagets förtroende.

Med blickarna mot fredagens semifinal-motståndare, Hellraisers, avslöjar världsstjärnan att Asus RoG 2015 är en förberedande turnering för NiP inför den stora majorn i Katowice.
– Hellraisers, liksom vi, använder den här turneringen för att få nya spelare att passa in. Men med det sagt kommer det att bli en intensiv match.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport