CS:GO
English version

GeT_RiGhT om 1v3-clutchen: ”Var tack vare Allu”

av Tobias Lundgren
getrightapplåder

Ninjas in Pyjamas är i ESL One Katowice-semifinal än en gång efter att ha besegrat Team SoloMid med 2-1.
Och Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund fick matchens highlight då han blev ensam kvar med tre motståndare – tack vare tipset från nya AWP:ern Aleksi ”Allu” Jalli.
– Jag hörde Allu säga tyst: ”Du kan haxxa där”, då skjuter jag skottet med en sekund kvar och får honom, säger Alesund till Aftonbladet Esport.

I en extremt jämn BO3 mot danska Team SoloMid blev Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund matchens lirare på Nuke med 32-16 i score. Men hans kanske främsta insats under mötet med TSM var när han blev lämnad ensam på Dust2 mot tre motståndare.
– I början av rundan blev jag upptäckt långt bak så de visste var jag var. Jag ska springa genom en smoke och har 12 sekunder på mig. Får ner en och har 10 sekunder kvar. Då får jag upp en flash och får ett call att båda är i slope. Jag fejkar att jag är nära sajt för jag vet att då hade jag förlorat rundan lätt så istället hoppar jag ner. Jag hoppar igen och ser att den ene flyr och då får jag den andra snabbt för han är beredd men ändå skadad.

”Skjuter med en sekund kvar och får honom”

Med bara sekunder kvar på klockan drog GeT_RiGhT upp sin AWP och började leta efter Rene ”cajunb” Borg.
– Jag får upp AWP:en och då hör jag bara Allu säga tyst, ”du kan haxxa där”. Så jag skjuter skottet med en sekund kvar och får honom.

Hade du tänkt på att wallbanga?
– Nej, jag hade tänkt det först men sedan blev jag blockerad i huvudet när jag såg att han gick fram och visade sitt ben, för han ville att jag ska skjuta bort mig. Men vi har snackat väldigt mycket om att när man spelar och känner sig pressad så glömmer man bort mycket grejer som man gör hemma och under andra turneringar och det var ju en pressad runda för mig när jag är kvar en mot tre. Jag och Allu har sagt att vi ska ge varandra lite småtips, så tack vare honom fick vi iallafall 11 rundor.

”Kommer bli en tuff match mot EnVyUs”

Efter att de förlorat Inferno stort kunde NiP sedan säkra segern genom 16-12 på Nuke, där de bara tog 9 rundor på CT-sidan. Men trots det var de aldrig oroliga i halvtid.
Vi var ganska nöjda med 9 rundor. Vi har alltid varit ett lag som varit bra på Nuke som T och vi har spelat bra hemma som T, så vi var inte förvånade över att vi kunde komma igen fast det känns jobbigt. Och vi förlorade pistolrundan som vi egentligen borde ha vunnit men sedan hade jag lite flyt med ”rekt9” som vi kallar den i följande rundan.

Vad tänker du om att möta EnVyUs i semifinalen?
– Det kommer bli en riktigt tuff match men jag känner att de inte vill möta oss för de vet om att vi kommit till final i varje major, så de ville nog hellre vara på andra sidan bracketen. Oavsett att de vunnit mot oss så många gånger känner de nog sig lite mer nervösa för vi har ändå gått till final varje major och det ska mycket till för att stå emot oss när vi vunnit de här matcherna.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport