CS:GO

GeT_RiGhT om förändringen: ”Vi skulle vara brutalt ärliga mot varandra”

av Björn Ehrnberg
Foto: Abraham Engelmark/Dreamhack
Foto: Abraham Engelmark/Dreamhack

Ninjas in Pyjamas är, som säkert alla redan vet, klara för slutspel på Dreamhack Masters.
Framför tusentals svenska fans kommer det klassiska storlaget försöka slå de gamla rävarna i Virtus.Pro.
Men Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund är självsäker efter segern över Astralis i gruppspelet.
– Det här är bara ett bevis att vi kan vinna i en BO3 mot ett riktigt topplag med den här. Så det är skönt, säger han till Aftonbladet Esport.

Ninjas in Pyjamas hamnade i vad som närmast kan beskrivas som en kaossituation under majorn i Columbus. Visum-problemet för Jacob ”pyth” Mourujärvi innebar att det svenska laget tvingades lira med coachen Björn ”THREAT” Pers.

Väl hemma på våra kalla breddgrader kunde samtliga fem lirare delta i Dreamhack Masters som just nu spelas i Malmö. I gruppspelet gick det dock inte riktigt som det var tänkt när de svenska stjärnorna åkte på en ordentlig mina mot Team Dignitas som körde över NiP med 16-2.

Efter att ha gjort processen kort mot CSGL var NiP tvungna att försöka än en gång slå ut danska stjärnorna i Astralis från en turnering. Och det, som alla vet vid det här läget, lyckades de med. Nu är de stora svenska favoriterna klara för slutspel, ett slutspel som kommer spelas på Malmö Arena.
– Det finns inga ord för att beskriva hur det känns. Det här betyder så oerhört mycket för oss. Vi lyckades inte kvalificera oss för Dreamhack Stockholm och det smärtade ju mig och Partik ”f0rest” Lindberg mest då vi båda är från Stockholm. Arenan här verkar hur soft som helst och på något sätt känns det som att Malmö är vårt andra hem. Vi är helt enkelt överlyckliga över att få spela där inne, säger Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund till Aftonbladet Esport.

Onekligen har Ninjas in Pyjamas gått igenom ett ordentligt stålbad de senaste månaderna. Finska duon Aleksi ”allu” Jalli och Joona ”natu” Leppänen fick lämna laget och in kom i stället nämnda THREAT och pyth. Till och med vi lekmän har kunnat se hur laget har förändrats med nya strategier och taktiska tilltag. Och enligt GeT_RiGhT var det ett helt nytt tänk som kom in när de två nya karaktärerna anslöt till laget.
– Det är väl mer bara att vi har fått in två spelare, om man nu kan se coachen som en spelare, som har ett helt nytt tänk, berättar världsstjärna och fortsätter:
– Vi sade det som en regel när vi bestämde oss för att fortsätta tillsammans att vi ska vara brutalt ärliga mot varandra. Ingen ska säga “jag är bäst, din åsikt är sämst.” Vi fick köra en “clean sweep” på allt. Skulle jag vara lurker fortfarande eller skulle Richard ”Xizt” Landström vara det? Allt sådant sa vi att THREAT skulle få bestämma och som det är nu är THREAT:s ord lag.

Ninjas in Pyjamas ställs mot Virtus.Pro på Malmö Arena. Det klassiska polska laget har på senare tid underpresterat enormt när de spelat online, men väl på LAN har de kört på med sedvanlig frenesi – så även under den här turneringen. Frågan är vilken av de legendariska giganterna som gå ut segrande ur den här bataljen. Svaret på den frågan får vi en antydan till när matchen börjar klockan 20.00 svensk tid.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport