CS:GO

GMX sparkas efter bråk med lagkamraten

av Tobias Lundgren
gmxPUGG
Robin ”GMX” Stahmer

Stjärnorna i franska CS:GO-laget Epsilon Esports hamnade i bråk efter en förlust.
Nu har laget sparkat Robin ”GMX” Stahmer – som slår tillbaka i en Facebook-post.
– Jag kommer inte önska dem lycka till och jag tror inte de kommer lyckas på tävlingsscenen vilken spelare de än tar in, skriver han.

Efter rockaden på den franska scenen då stjärnorna hoppade mellan topplagen Titan, LDLC och Epsilon Esports har det sistnämnda hamnat något i skymundan av de två tidigare som vunnit en rad turneringar sedan hösten.

Och nu har Epsilon Esports drabbats av manfall då de sparkar Robin ”GMX” Stahmer.
”Han har varit en viktig del i laget en lång tid men de känner att de behöver en nystart och att han inte längre kommer vara en kugge. Vi vill tacka honom för allt hårt jobb och önska honom lycka till i framtiden”, skriver Epsilon i ett uttalande.

”Jag och laget var förbannade”

Men de ödmjuka orden är långt ifrån besvarade av GMX, som i en Facebook-post avslöjar anledningen bakom att han fått sparken: Ett bråk mellan honom och Joey ”fxy0” Schlosser, som återvände till laget efter att tidigare fått kicken på grund av sitt uppförande.
– Många av er har kritiserat mig den senaste tiden och jag har varit riktigt dålig och under mycket press i onlinematcherna. Jag har inte känt mig bekvämt med lagkamraterna, främst på grund av fxy0 som har en speciell attityd, för att inte säga giftig.
– Under matchen mellan 3DMAX som vi förlorade var han arg mot slutet och sa saker som ”vi borde inte förlorat”. Väldigt barnsligt, så jag och laget var förbannade. Vi kan inte spela ihop längre eftersom våra attityder inte passar ihop. Utanför spelet är det inga problem men i spelet är det ett helvete för laget.

”Glömt sina ord två timmar senare”

GMX avslöjar också att Kévin ”Uzzziii” Vernel sagt att antingen GMX eller fxy0 skulle sparkas, annars skulle han lämna laget, men att han lovat GMX att få spela vidare eftersom han visste hur viktigt kvalet till jätteturneringen ESL One i Katowice var för Stahmer.
– Men det verkar som att han glömt sina egna ord två timmar senare, konstaterar GMX kallt.

Nu förutspår han att laget inte kommer göra några större avtryck i tävlingar – någonsin.
– Jag kommer inte önska dem lycka till och jag vet att ingen bryr sig om vad jag säger. Men jag tror inte de kommer lyckas på tävlingsscenen vem de än tar in. Eller kanske, om fxy0 förändrar sig, skriver han.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport