CS:GO

GODSENT gör skäl för namnet: Klara för slutspel

av Björn Ehrnberg
godsent

I en turnering där vi sett fler överraskningar än vad man har fingrar på en hand, så fick vi se ytterligare en som var glädjande för svenska CS:GO-fans.
Markus ”pronax” Wallstens nya lag är klara för slutspel på Dreamhack Masters.
– Det känns fantastiskt. Vi visste att det var ett riktigt, riktigt bra lag vi mötte, säger Mathias ”pauf” Köhler efter segern.

Nya svenska GODSENT vann sin första LAN-turnering när de plockade hem Pantmera 2.0. Med Markus ”pronax” Wallsten i spetsen vann de relativt enkelt mot andra tier3-lag på Inferno Online.

Kort därefter lyckades de kvalificera sig för Dreamhack Masters i Malmö. Men när grupperna släpptes var det nog inte många trodde på svenskt avancemang från grupp B. För att göra det var de tvungna ta sig igenom ett rejält minfält med bland annat Na’Vi, G2 och CLG.

Efter att svenskarna åkt på en förlust mot Na’Vi på Overpass vann de relativt enkelt över G2. Därefter väntade CLG. Och vilken match vi blev bjudna på.

Kartlotten föll på Overpass, Cache och ett eventuellt avgörande på Mirage. Men vi behövde aldrig gå så långt. Svenskarna vann först Overpass med 19-16 och körde därefter fullständigt över amerikanarna på Cache. Därmed står det klart att vi kommer få se ett svenskt lag på Malmö Arena under helgen.

Framför allt Simon ”twist” Eliasson och Andreas ”znajder” Lindberg dominerade i det svenska laget, samtidigt som pronax styrde laget briljant bakom rodret. Det är ännu oklart vilket lag de möter i kvartsfinalen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport