CS:GO

Maikelele om Mousesports: ”De vill bli bäst”

av Björn Ehrnberg

Under onsdagen blev det klart att Andreas ”Schneider” Lindberg inte valde att krita på för Mousesports. Anledningen stavades personliga skäl. Nu är det klart vem som ersätter Schneider i det tyska laget, och återigen faller lotten på en svensk, nämligen Mikail ”Maikelele” Bill.
– Jag är än så länge bara en standin, men vi pratar redan nu om jag eventuellt ska börja spela för laget på heltid, säger han till Aftonbladet Esport.

Tillsammans med Anderas ”Schneider” Lindberg lyckades det tyska laget Mousesports kvalificera sig till både ESEA- och Game Show League-finalerna. Mousesports lyckades även besegra välrenommerade lag som Virtus.Pro och de nyligen korade Dreamhack-mästarna, Titan.
– Det är uppenbart att Mousesports vill bli bäst i världen. Och de, liksom jag, hatar att förlora. Så det här laget känns som att de kommer att passa mig utmärkt, säger ”Maikelele” som lirar sin första match för tyska laget under torsdagens Fragbite Masters gruppspel.

När du lämnade Unwanted sa du att du behövde jobba ”på dig själv”. Hur har det arbetet gått?

– Unwanted är ett lag som är baserat på vänskap. Det spelades mest för skojs skull och det skedde många rookie-misstag. Och jag blev lite förbannad för att de inte ville bli bättre som lag. Jag är inte en sådan person som blir arg lätt, det händer bara om vi är på olika nivåer och jag känner att de slösar med min tid.

Hur upplever du Mousesports?

– Jag har bara hunnit prata med laget en timme lite drygt inför kvällens matcher. Och då har vi pratat om vad de kallar olika platser på kartorna. Men bara under det samtalet märkte jag att de verkligen vill bli bäst. Och det är något som passar mig alldeles utmärkt. Jag har en enorm vinnarskalle och hatar att förlora.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport