CS:GO

Hånet mot TSM: ”Om jag varit topp två hade jag haft större kulor än dem”

av Tobias Lundgren

Mousesports blev utslagna som tredje lag ur CS:GO-turneringen på IEM Gamescom .
Och efter förlusten mot EnVyUs riktade tyskarnas lagkapten Fatih ”Gob B” Dayik en rejäl känga mot danska Team SoloMid som låg bakom elimineringen.
– Vi möter de bästa lagen och vill möta dem till skillnad från TSM. Om jag varit topp två hade jag haft större kulor än dem, sa han i streamen.

Under IEM:s CS:GO-turnering på Gamescom har tittarna fått se hur lagen bildat pakter för att värna om varandras fyra ”liv” som varje lag tilldelades i början av turneringen. Lagen som har hållit ihop är danska lagen Team SoloMid och SK Gaming samt EnVyUs och australiensiska Renegades. Efter att SK Gaming slagits ut av Team Solomid valde vinnarnas lagkapten Finn ”Karrigan” Andersen att hämnas på det tyska topplaget.
– De ville kasta ut SK så jag vill få bort dem från turneringen, sa han och valde ledarna EnVyUs som motståndare till tyskarna.

”Vi vill möta de bästa lagen”

Och efter en dramatisk match som slutade 19-17 till EnVyUs efter övertid valde Mousesport-kaptenen Fatih ”Gob B” Davik att skicka en känga mot Karrigan och hans lagkamrater.
– Vi kom hit för att förbereda oss och spela bra, men i början gjorde vi inte det. Så vi pratade lite och idag spelade vi bättre. Så jag bryr mig inte om det blev en tredje- eller fjärdeplats för oss. Vi möter de bästa lagen och vill möta dem till skillnad från Team SoloMid. Om jag varit topp två i världen hade jag haft större kulor än dem, sa han i efterintervjun.

Renegades ställs mot Team SoloMid

Efter att Mousesports, CounterLogic Gaming och SK Gaming slagits ut under dagen är de kvarvarande lagen Team EnVyUs, TSM och australiensiska Renegades som trots en mardrömsstart på turneringen hållit sig kvar och säkrat minst en tredjeplats. Under morgondagen ställs Team SoloMid och Renegades mot varandra i dagens första match som startar 10.30.

Samtliga resultat under fredagen

Team SoloMid – CLG 16-7 (Inferno)

Team EnVyUs – Mousesports 16-8 (Dust2)

Team SoloMid – SK Gaming 19-15 (Cobble)

Mousesports – Team EnVyUs 16-11 (Train)

Team SoloMid – SK Gaming 16-6 (Overpass)

Team EnVyUs – Mousesports 19-17 (Cache)

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport