CS:GO

Här är Fight Night – över 20 000 på spel i en match

av Björn Ehrnberg
eslfightnight

Över en miljon samtida tittare såg årets första ESL-final. Nu drar Aftonbladet Esport sitt strå till stacken för att ge scenen än mer exponering – den 13 april är det dags för första upplagan av Fight Night.
– Det känns väldigt kul att kunna se två av världens bästa lag göra upp om över 20 000 kronor i en enda match och att vi samtidigt kan ge tittarna en unik möjlighet att vinna VIP-biljetter till ESL i Köln, säger projektets ledare på Aftonbladet, Mikael Rådö.

Esporten växer som aldrig förr. Miljoner och åter miljoner människor ägnar dagligen stor del av sin framtid på den expanderande digitala sporten.
I Sverige har vi ett lag som dominerar på den globala Counterstrike: Global Offensive-scenen. Fnatic vann nyligen årets första major där förstapriset var 100 000 dollar och är just nu herren på täppan i den esport som växer snabbast just nu.
Nu bjuder Aftonbladet Esport in till en klassisk kamp mot Danmark. Fnatic ska möta Team SoloMid i nya satsningen Fight Night och i en bäst-av-fem-kamp spela om över 20 000 kronor.

”Få saker som slår att uppleva publiken”

Men de tusentals kronorna är inte det enda som står på spel i samband med den stora matchen. I ett samarbete med LeoVegas kommer Aftonbladet Esport att lotta ut ett VIP-paket till ESL One i Köln, som spelas mellan 22-23 augusti i jättearenan Lanxess inför tiotusentals åskådare.
– Vi är väldigt glada att kunna låta en vinnare få uppleva CS:GO på plats, säger Aftonbladet Esports redaktör, Tobias Lundgren, och fortsätter:
– För en esportintresserad finns det få saker som slår att faktiskt uppleva publiken, spänningen och dramat inne på arenan när en major ska avgöras.
Värdet på priset, inklusive flygresa, hotellnätter och inträdesbiljetterna, är drygt 15 000 kronor.

Och på Aftonbladet Esport kommer ni kunna läsa om allt inför den stundande stormatchen och hur ni läsare kan delta i tävlingen som kan se dig och en vän resa till vad arrangörerna ESL kallar: “Världens största CS:GO-turnering.”

Fnatic:
Det svenska laget har dominerat på scenen en längre tid och vann så sent som för ett par veckor sedan årets första major. Med Markus “pronax” Wallsten, Robin “flusha” Rönnquist, Jesper “JW” Wecksell, Olof “olofmeister” Kjabjer och Freddy “KRiMZ” Johansson har Fnatic en av världes bästa femmor.

Team SoloMid:
Efter succén i MLG X-Games i början av året bytte Danmarks bästa lag organisation. Team Dignitas blev Team SoloMid. Efter namnbytet har laget levererat flera tunga resultat, framför allt online. I årets första major föll danskarna tungt i kvartsfinalen mot ett formtoppat Ninjas in Pyjamas. Med världsstjärnor som Nicolai ”device” Reedtz och Rene ”cajunb” Borg som blev ett Twitch-meme efter TSM:s Point of View-VODS i ESL.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport