CS:GO

Här är läget inför slutspelet: Svensklagen kan mötas i semifinalen

av Björn Ehrnberg
svensklagen

Sent under natten till fredag blev det klart vilka lag som nu tagit sig hela vägen till slutspel och därmed även den åtråvärda ”legendary-statusen”.
Vi har två svenska lag som kan mötas i semifinal, samtidigt återfinns endast tre tidigare major-mästare i CS:GO kvar i turneringen.

Bara några timmar återstår innan vi får se världsstjärnorna återigen göra upp i ett slutspel. Och pressen på spelarna är nu större än vad vi någonsin sett tidigare.

Åtta miljoner kronor står på spel. Vinnarna av turneringen reser hem med närmare fyra miljoner av den prispotten. Kort och gott är det här den största CS-turneringen någonsin.

Och lyckligtvis har vi två svenska lag som lyckades kravla sig vidare från gruppspelet. Fnatic åkte på en högst oväntad mina mot Team Liquid i den andra gruppspelsmatchen och tvingades att besegra FaZe med Mikail ”Maikelele” Bill i spetsen för att ta sig vidare.

För Ninjas in Pyjamas var resan en något mer bråkig historia. Innan turneringen ens dragit igång stod det klart att Jacob ”pyth” Mourujärvi fick stanna hemma på grund av att det senaste tillskottet till NiP inte fått sitt visum i tid för majorn. I stället fick Björn ”THREAT” Pers hoppa in som femte spelare. I den första matchen mot Flipsid3 fick vi se svenskarna gå hela vägen till övertid innan de lyckades vinna över ukrainarna. Dagen efter åkte de på en torsk mot brasilianarna i Lumonosity och på torsdagen fick vi se en bejublad insats mot mousesports.

Vid sidan av de svenska lagen återfinns endast en enda tidigare major-vinnare i slutspelet. Sent på torsdagsnatten vann Virtus.Pro över G2 och, något oväntat med tanke på formen inför turneringen, tog sig således återigen vidare. Virtus.Pro är det enda lag utöver våra svenska favoriter som vunnit en major.

Kvartsfinalerna spelas under två dagar. Tre av matcherna spelas nu på fredagen följt av ännu en drabbning på lördagen. Ninjas in Pyjamas inleder slutspelet och ställs mot Na’Vi, den matchen börjar klockan 16.00 lokal tid. Kort efter möter Fnatic sina ärkerivaler i danska Astralis. Skulle de två svenska lagen vinna sina respektive matcher möts de i semifinalen – vilket uppenbarligen skulle innebära att vi är garanterade ett svenskt lag i finalen.

Frågan på allas läppar är nu hur långt NiP:s framgångssaga med coachen i femman kan gå och om Fnatic kan fortsätta sin dominans på scenen?

Kvartsfinalerna

Ninjas in Pyjamas – Na’Vi: 16.00

Fnatic – Astralis: 18.20

CLG – Team Liquid: 21.00

Virtus.Pro – Luminosity: 16.00 (lördag)

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport