CS:GO

Här är toppen av pengaligan efter årets majors

av Björn Ehrnberg
nipPUFFEN
Ninjas in Pyjamas vann ESL One-turneringen i Cologne, då med Robin ”Fifflaren” Johansson i truppen.

2014 blev ett bra år för CS:GO. Senaste året har fyra majors spelats. Nu har en lista publicerats som rankar hur mycket prispengar de olika spelarna dragit in på Counter-Strikes fyra stora dragplåster, och föga oväntat är det ett gäng svenskar vi hittar i topp.

Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Adam ”friberg” Friberg, Patrik ”f0rest” Lindberg och Richard ”Xizt” Landström är de spelare som dragit in mest pengar under de fyra majors som spelats hittills. De fyra svenskarna i Ninjas in Pyjamas har dragit in närmare 400 000 kronor, vardera.

Med hjälp av finalplats i samtliga majorturneringar som spelats till denna dag, varav en seger, har det svenska storlaget NiP inbringat mest stålar till kistan. I runda slänger har laget spelat in nästan två miljoner kronor i prispengar när vi summerar första året med majors i CS:GO-communityt.

De svenska lagen dominerar i toppen av pengaligan. Utöver Ninjas in Pyjamas har ett av de bästa lagen just nu också levererat på major-touren. Fnatic vann som bekant den första stora turneringen som gick av stapeln när Dreamhack Winter 2013 avgjordes, och har sedan dess tagit sig till ytterligare en final – i Cologne.

Spelaren som lyser med sin frånvaro

Det enda lag som behållit samma spelare i truppen under året, Virtus.Pro, återfinns på en delad tredjeplats. Polackerna och LDLC har vardera spelat in över en miljon kronor. De båda lagen har vunnit en major, nått varsin semifinal och blivit eliminerade i kvartsfinalspelet en gång under året som gått.

Kanske mest noterbart med listan som ”kami19o4” på CSGOhelp.com sammanställt är att världen kanske bäste och mest ansedde spelare, Kenny ”KennyS Schrub återfinns först på en 55:e plats i spelarlistan. Den välkände AWP:ern har under de fyra majors som spelats, endast inbringat 18 000 kronor. Noterbart är dock att Titan blev diskvalificerade från Dreamhack Winter 2014 på grund av att Hovik ”KQLY” Tovmassian åkte fast för fusk.

Läs hela listan som CSGOhelp.com publicerade här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport