CS:GO

Här är Valves nya bettingregel: ”Äntligen”

av Björn Ehrnberg
csgo

En månad innan årets första major plockade Valve fram sin ban-hammare och stängde av flertalet spelare för läggmatcher. Dessutom får inte spelare och personer involverade i CS:GO-scenen spela på utgången av matcher.
– Det är skönt att de äntligen berättar vad som gäller, säger Nathan ”NBK” Schmitt till Aftonbladet Esport.

De senaste veckorna har CS:GO-scenen lamslagits av läggmatcher och bettingskandaler. Flertalet amerikanska spelare stängdes av på obestämd tid efter att de uppdagats att spelarna lagt sig i en match för att vinna skins värda tusentals kronor.

På den här sidan Atlanten stod det klart att flera spelare i Epsilon spelat mot sig själva och tjänat pengar på en läggmatch. Endast Adil ”ScreaM” Benrlitom överlevde Valves granskning och är nu den ende spelaren kvar i den fransk-belgiska truppen.

Nu har Valve gått ut med en tydlig regel gällande betting inom den professionella scenen. Det är inte längre tillåtet för spelare, ledare eller personal som jobbar med produktion i CS:GO-scenen att spela på utgången av matcher.
– Vi kommer alltid att utgå från att de har tillgång till ’inside information’ inom CS:GO-communityt som innebär att de har ett övertag när de placerar vad på matcher, skriver Valve i en bloggpost.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport