CS:GO

Här får döve Linus stöd av världsstjärnan: ”Helt otroligt”

av Björn Ehrnberg
heatonlinus

I februari kunde Aftonbladet Esport berätta historien om Linus Lundahl, 19, som lyckats med bedriften att nå högsta rank i CS:GO – utan att kunna höra.
I ett Facebook-inlägg ställde Linus en ödmjuk fråga om huruvida det fanns headset som kunde hjälpa honom höra var motståndarna kom ifrån.
En som blev omåttligt imponerad var självaste Emil ”HeatoN” Christensen som helt sonika åkte och besökte Linus och levererade en hel drös med presenter.

I bland måste man helt enkelt bara lyfta på hatten. Linus ”Xreyse” Lundahl är en sådan person som man helt enkelt häpnar över.

19-årige Linus föddes döv. Med hjälp av ett så kallat Cochleaimplantat kan den unge mannen höra en del, men långt ifrån allt. Samtidigt har han, som så många andra ungdomar, länge älskat Counter-Strike. Men till skillnad från många av oss andra har han inte kunnat höra var exempelvis motståndarna är. Det stoppade honom ändå inte från att nå högsta ranken i spelet.

När Linus berättade sin historia i ett oerhört populärt inlägg i Sveriges största CS:GO-grupp på Facebook var det många som blev mäkta imponerade. En av dessa var en av spelets största legendarer, Emil ”HeatoN” Christensen.

Efter en kort konversation med de båda stod det klart att HeatoN ville göra allt han kunde för att stötta Linus i sin strävan att bli bättre och bättre på spelet. För Aftonbladet Esport berättade Ninjas in Pyjamas-bossen att han skulle hittat ett par lurar som kunde hjälpa 19-åringen med hörselriktningen i spelet.

Sagt och gjort.

Än en gång välde hyllningarna in när Lundahl publicerade bilden på en leende Christensen och en bild på alla de produkter han kunnat hitta åt den ambitiöse spelaren.
”Helt otroligt, det var helt över mina förväntningar! Skulle egentligen ”bara” få ett headset men så klart överraskade legenden med mer fina prylar! Nu ska jag testa dem & det kommer säkert vara toppen! Nu får jag hoppas på att jag kan få någonlunda hörselriktning!” skriver Xreyse i nämnda Facebook-inlägg.

Hur kändes det att få träffa HeatoN?
– Det kändes otroligt att få träffa honom personligen! Att han överhuvudtaget tog sin fritid för att ”hjälpa” mig, säger Linus till Aftonbladet Esport.

Vid skrivande stund ska Linus precis hoppa in och testa sina nya hörlurar, men det råder inget tvivel på att den här dagen är något han kommer minnas länge.
– Att han dessutom kom med fler överraskningar var ju helt över mina förväntningar, avslutar 19-åringen.

HeatoN å sin sida var minst lika imponerad av mötet med Linus.
– Det var riktigt kul att träffa Linus, en mycket trevlig kille som älskar CS, och då känns det riktigt bra kunna hjälpa till, säger legendaren till Aftonbladet Esport.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport